Ciutadania

El departament de Ciutadania del Consell Comarcal és el que fa la funció d’enllaç entre les persones nouvingudes als municipis del Tarragonès i l’Administració. Organitza unes bases per orientar els nous veïns i veïnes dels municipis donant-los un suport, una formació i una informació dels serveis municipals per tal que puguin desenvolupar-se amb facilitat i habilitat dins les activitats generals del seu municipi.

Té una especial incidència en totes les noves persones empadronades, però les seves funcions i les seves activitats estan obertes per a tots els residents als municipis del Tarragonès.

 • Acollida i recepció de persones nouvingudes al municipi

  Programa destinat a coordinar l’acollida i la recepció de les persones nouvingudes al municipi per tal de facilitar-li la informació bàsica del seu nou lloc de residència, els serveis i recursos que podrà utilitzar i les recomanacions que li facilitaran la convivència amb tots els veïns i veïnes. Així es pretén dotar a les persones nouvingudes d’una autonomia suficient per a la seva circulació social normalitzada.

 • Borsa de persones traductores i intèrprets

  L’equip de persones traductores i intèrprets està integrat al Pla Integral de Ciutadania del Tarragonès, adscrit al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. El seu principal objectiu és garantir la transmissió d’informació entre els nouvinguts que faci menys d’un any que resideixen al territori i l’Administració.

 • Informe municipal d’inserció social

  S’ofereix als ajuntaments l’ajuda necessària per a la creació d’un informe municipal d’inserció social d’una persona estrangera amb el seu domicili habitual en el mateix municipi.

 • Accions formatives

  Des del Consell Comarcal es gestiona i es dóna suport a un seguit d’accions formatives vinculades al Programa comarcal d’acollida i recepció de les persones nouvingudes als municipis. • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D