Acollida i recepció de persones nouvingudes al municipi

El servei de Primera Acollida Comarcal està vinculat al programa operatiu FSE de Catalunya 2014-2020 i està cofinançat pel Fons Social Europeu.

El programa és universal i s’inicia a l’OAC (Oficina d’Atenció Ciutadana) de cada municipi en el moment d’empadronar-se. Està adreçat a totes les noves persones residents, siguin o no siguin persones estrangeres, i està vinculat a l’alcaldia o a la persona en qui es delegui. La coordinació, la concreció del protocol d’acollida, l’elaboració dels materials per a la difusió dels serveis, l’avaluació dels resultats i la redefinició de les línies de treball es realitzen en coordinació amb les persones responsables del Consell Comarcal del Tarragonès.

La participació en les accions del programa d’acollida està oberta a tots els veïns i veïnes del municipi; així es dóna rendibilitat a altres programes de la xarxa pública com són els cursos de formació de persones adultes, els programes d’inserció laboral per a persones aturades i també els programes de l’Àrea de Benestar Social.

La implantació del programa d’acollida al municipi incorpora la participació de les entitats i les associacions locals. Consolidar aquest nexe és la clau per impulsar polítiques consensuades d’acomodació i treballar el sentiment de pertinença al municipi, tant per part dels qui arriben com dels qui hi viuen. Es tracta d’un procés conjunt de canvi, creixement i riquesa cultural en el mateix municipi.

        Mòdul de formació del servei de primera acollida: Mòdul C 

(Departament de Treball, Afers Socials i Famílies)


Resultado de imagen de logo fons social europeu"  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D