Dissabte 20 de Juliol de 2024

Reconnecta't

 

      El Programa RECONNECTA’T pretén donar resposta a les necessitats detectades en l’aplicació de la Llei 24/2015, de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica, principalment quan les persones afectades no són prèviament conegudes per Serveis Socials i, d’aquesta manera, ser més efectius a l’hora  de detectar i donar resposta a situacions de risc residencial i pobresa energètica.

Prioritàriament, RECONNECTA´T s’adreça a les persones afectades per l’impagament de subministres, que una vegada citades per serveis socials, en el termini de 10 dies desprès de la citació no responen ni acudeixen al servei.

     També afectarà a  les persones ja valorades per serveis socials,  amb un pla de treball definit quan l’equip de serveis socials o referent de RECONNECTA´T,  valori que la seva participació en accions informatives i formatives de suport per a contractar tarifa social i estalvi energètic, pot millorar la seva situació.

També s’adreça a la població en general a efectes de sensibilització per a un consum responsable.

     En general, el programa RECONNECTA’T es divideix en tres fases d’actuació:

graficreconn

FASE 1

-      Accions dirigides a valorar llars afectades per impagament i prevenint possibles casos de pobresa energètica.

FASE 2

-      Accions preventives d’informació i formació: REALITZACIONS DE TALLERS D’ESTALVI ENERGÈTIC.

fromrodreconn

 

Treballem de manera coordinada amb la Diputació de Tarragona, la Unitat d’Atenció Primària del Àrea Bàsica del Tarragonès i els Governs locals.

Ajuntaments de: Altafulla, La Canonja, Constantí, Creixell, El Catllar, El Morell, La Nou de Gaià, Els Pallaresos, Perafort, La Pobla de Mafumet, La Pobla de Montornès, Renau, La Riera de Gaià, Roda de Berà, Salomó, La Secuita, Torredembarra, Vespella de Gaià, Vilallonga del Camp.


recon1

Comptem amb un conveni de col·laboració amb Leroy Merlin, proveïdors de Kits d’estalvi energètic de fàcil instal·lació per a totes les llars vulnerables participants del programa.

recon2

FASE 3

-      Treball en xarxa: espais de participació i de creació de nous coneixements per a la millora de la prevenció de la pobresa energètica.

arxiu_pdf.jpgVeure tota la descripció del programa.

recon3

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D