Camins del Tarragonès

Els camins del Tarragonès conformen l’extensa xarxa de camins públics de la comarca. Aquesta xarxa està formada per un conjunt de camins senyalitzats que permeten el desplaçament a peu, i moltes vegades en bicicleta, a través de la comarca.

Tradicionalment, els camins s’han utilitzat per connectar les diferents poblacions entre elles i amb els camps dels voltants. Aquestes vies de comunicació, de diverses tipologies (senders, camins de carro, de ferradura, agrícoles...), han esdevingut un eix vertebrador del territori durant segles. Actualment, aquests camins conformen un teixit viari que continua connectant diferents barris, pobles, urbanitzacions i ciutats, tot i que la seva funció no només es limita a satisfer la necessitat de desplaçament diari.

Els camins de la comarca són espais de lleure, amb multitud de paisatges i elements d’interès per a qui els recorre, a més d’un atractiu turístic.
El paisatge del nostre territori combina un ric patrimoni cultural, arquitectònic i natural. La xarxa de camins del Tarragonès, pretén posar de manifest aquests valors i apropar-los a la població. Els camins del Tarragonès han estat, i encara són, un element dinàmic i canviant. Alguns camins han estat abandonats i s’ha extingit el seu rastre, mentre que molts d’altres han perdurat en el temps, conformant així el teixit viari actual.

La voluntat d’inventariar aquest teixit viari resulta d’un primer pas per a dotar-lo de la millor qualitat i característiques possibles. Alhora, també desitgem apropar-lo a la població perquè cada vegada en pugui fer un major ús i gaudir d’aquests espais emblemàtics de la nostra comarca.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D