Divendres 19 de Juliol de 2024

Ruta dels castells del Baix Gaià

En aquest apartat trobarem diferents rutes que tenen com a eix vertebrador la Ruta dels Castells del Baix Gaià. La major part d’aquests itineraris són circulars, tot i haver-hi algunes rutes lineals que formen part de les extensions de la Ruta dels Castells del Baix Gaià. Com a itinerari principal trobem la següent ruta a partir de la qual en deriven tota la resta.

Per veure més informació sobre la ruta, feu clic a la imatge.

 

Aquest camí passa per nou castells de la comarca del Tarragonès situats al Baix Gaià, als termes municipals de Tarragona, Altafulla, la Riera de Gaià, el Catllar, Vespella de Gaià, la Nou de Gaià i la Pobla de Montornès, i té com a eixos vertebradors el riu Gaià i el sender GR-92.

La història de cadascun dels castells la trobem gravada en unes estructures verticals al peu de cada castell. Les fortificacions, tot i estar declarades Bé d'Interès Cultural per la Generalitat de Catalunya l'any 1985, presenten un estat de conservació divers, en algunes d'elles només hi podem observar alguns vestigis, mentre que d'altres estan en bon estat de conservació gràcies a haver-se utilitzat com a llocs de residència de la noblesa, habitatges o equipaments públics. Aquesta ruta està inclosa dins el Camí dels Castells del Baix Gaià, i pot fer-se tant a peu o com en BTT.

Per a més informació podeu consultar:

http://www.baixgaiaturistic.cat/castells/ 
http://turismetorredembarra.cat/cami-dels-castells-del-baix-gaia-gid-63
http://castell.elcatllar.cat/

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D