Zona Nord

La Nou de Gaià - el Catllar - el Castellot - la Nou de Gaià

Aquesta ruta passa per la zona nord de la Ruta dels Castells del Baix Gaià. Durant el recorregut, podem veure els castells del Baró de les Quatre Torres, el del Catllar i el de Santa Margarida.

Per veure més informació sobre la ruta, feu clic a la imatge.

Aquest itinerari comença a la Nou de Gaià en direcció el Catllar, passant prop del Pantà de Gaià i la urbanització de la Cativera per camí asfaltat. Un cop arribem al Catllar el camí passa per davant del castell i voreja el poble per continuar en direcció al Castell de Santa Margarida, tot passant primer per Ardenya i les afores de la Riera de Gaià. Finalment, el camí retorna cap al punt d’inici, vorejant l’AP-7.

El castell del Baró de les Quatre Torres està en perfecte estat, ja que va ser restaurat l’any 2006 i actualment té diferents usos socials. El castell del Catllar, en l'actualitat és el Centre d'interpretació dels castells del Baix Gaià, fet pel qual ha estat restaurat. Finalment, el castell de Santa Margarida, o també anomenat Castellot, està molt deteriorat a causa de la Guerra del Francès i només en queden algunes restes.

Més informació sobre els castells a:

http://www.catalunyamedieval.es/
http://www.elcatllar.cat/el-castell-del-catllar-centre-dinterpretacio-dels-castells-del-baix-gaia-detall

 

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D