Dissabte 9 de Desembre de 2023

Zona Sud

Ferran – Tamarit – Altafulla – Torredembarra – Clarà – Creixell – La Pobla de Montornès – Ferran

Aquesta ruta passa per la zona sud dela Rutadels Castells del Baix Gaià. Durant el recorregut, podem veure els castells de Ferran, Tamarit, Altafulla, Torredembarra,la Quadrade Clarà, Creixell i el de Montornès.

Per veure més informació sobre la ruta, feu clic a la imatge.

Els castells de Ferran, Tamarit, Altafulla, Creixell i Torredembarra, estan en bon estat de conservació, però els quatre primers no es poden visitar ja que són de propietat privada, mentre que el de Torredembarra actualment és la seu de l’ajuntament i és visitable. Dell castell de Clarà, en canvi, només en queden algunes restes, així com del castell de Montornès del qual només en queden alguns vestigis al voltant de l’Ermita de la Mare de Déu de Montornès.

El tram fins al castell de Tamarit té aproximadament4,5 km d'anada i tornada, podem decidir evitar aquest castell si volem fer la ruta més curta tot i que es tracta d’un castell molt emblemàtic.

Aquest itinerari travessa diferents poblacions en la primera meitat del seu recorregut, mentre que a partir de La Pobla de Montornès, trobem que discorre principalment per camins envoltats de camps de conreu, oliveres i garrofers, tot vorejant l’AP-7.

Més informació sobre els castells a:
http://www.catalunyamedieval.es/

 

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D