Economia

Les activitats econòmiques més importants a la comarca són el sector terciari (comerç, serveis, activitats relacionades amb el turisme, activitats administratives i financeres, etc.) i la indústria, amb la petroquímica com a més representativa. Aquesta intensa activitat industrial es veu afavorida per la presència del Port de Tarragona, un dels més importants de l'Estat.

Destaca també l'agricultura amb conreus típicament mediterranis: vinya, avellaners, ametllers, olivers i garrofers, amb algunes zones d'horta a la vora dels rius.

Però si hi ha un aspecte que caracteritza el Tarragonès és el turisme, atret pel clima i per l’extraordinària riquesa patrimonial del territori: des del conjunt de la Tàrraco romana, declarat Patrimoni de la Humanitat, el patrimoni monumental medieval, el modernista de l’arquitecte Josep M. Jujol, sense oblidar la festiva i participativa, cultura popular i tradicional. En el sector turístic cal fer esment del parc d'atraccions Port Aventura, el més gran de l'Estat del seu tipus.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D