Orografia

Amb una extensió de 317,4 km2, la comarca del Tarragonès representa l'1,07% del total de la superfície de Catalunya. Ocupa el sector central i litoral de la província de Tarragona, i limita al nord amb la comarca de l'Alt Camp, a l'oest amb la del Baix Penedès i a l'est amb la del Baix Camp. Juntament amb l'Alt Camp i el Baix Camp, el Tarragonès forma part d'una unitat geogràfica, històrica, cultural i econòmica: l'anomenat Camp de Tarragona.

La seva característica principal és que resta oberta al mar. Els seus 60 km de costa, amb platges de gran qualitat el fan un lloc de gran interès per als visitants.Les llargues platges del litoral estan separades per petits accidents com el cap de Salou i la punta de la Móra i marcades per un seguit de punts d’interès, com la Torre Vella de Salou, els Castells de Tamarit, Altafulla i Torredembarra, la vil·la dels Munts, etc. Sempre presidits per la imponent presència de Tarragona.

Les petites serralades de l’anomenat bloc del Gaià, els pujols prop de Tarragona i dels Pallaresos trenquen la plana i hi defineixen un paisatge amable.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D