Servei d'assistència als municipis de la comarca

El servei d’assistència als municipis de la comarca en l’àmbit del Patrimoni Documental permet donar suport als municipis que ho desitgin, principalment aquells de menys de 10.000 habitants, per tal de que puguin disposar d’un sistema de gestió documental que comporti un benefici directe als Ajuntaments i al servei que presten als seus ciutadans. Aquest servei es concreta amb l’actualització i informatització dels instruments de descripció ( inventari, catàleg,...), control i gestió de transferències de les oficines productores a l’Arxiu Municipal i aplicació de les Taules d’Avaluació Documental (TAD) per tal de procedir a l’eliminació de la documentació que no sigui de conservació permanent.

 

Municipis acollits al servei d’assistència

L’assistència a la comarca es fa a través de convenis signats entre el Consell Comarcal del Tarragonès i els municipis interessats en acollir-se.

En l’actualitat els municipis de la comarca adherits al servei són els següents:

Salomó

El municipi de Salomó fou el primer ajuntament de la comarca en acollir-se al     Servei d’assistència l’abril de 2008. El fons del municipi abasta documentació des de 1842 i conté les Actes del Ple digitalitzades del període de 1847-1894.

El Catllar

El Catllar va signar el conveni l’any 2008. La documentació municipal més antiga         data de 1823 i s’ha digitalitzat documentació entre el 1848-1991.

La Canonja

El 16 de desembre de 2008 es va signar el conveni de col·laboració entre La Canonja i el Consell Comarcal del Tarragonès. El fons municipal deLa Canonjadata de 1688 i bona part d’aquest es troba digitalitzat. A través del web de l’ajuntament es pot accedir a la informació bàsica de l’Arxiu Municipal:

http://www.lacanonja.cat/coneixer-la-canonja/l’arxiu-municipal-de-la-canonja

Creixell

L’ajuntament de Creixell i el Consell Comarcal signaren un conveni per l’assistència municipal en l’àmbit del patrimoni documental al 2010. El fons municipal de Creixell data de 1817.

Perafort  

El mes de febrer de 2011 es van iniciar les tasques de gestió documental en el municipi de Perafort. La documentació municipal abasta de 1811 fins l’actualitat. L’arxiu municipal de Perafort té digitalitzats els Llibres d’Actes del Ple fins el 1975, aquesta documentació pot ser consultada a través del servei d’arxius en línia del Departament de Cultura de la Generalitatde Catalunya (http://extranet.cultura.gencat.cat/ArxiusEnLinia/)

La Pobla de Montornès

Des del maig de 2012,la Poblade Montornès està acollit al servei d’assistència. La seva documentació abasta des de 1796.

La Nou de Gaià

El darrer municipi en afegir-se ha estatla Noude Gaià, al 2014. La documentació del municipi abasta des de 1843. 

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D