Dimecres 24 de Abril de 2024

Convocatòria del 2017

L’acte de lliurament dels Premis Tarragonès 2017 es va fer el dissabte 25 de novembre de 2017, a les 12h, a la Vil·la romana de Centcelles.  

2017 Premis Tarragonès  El Consell Comarcal del Tarragonès, seguint la seva línia de promoció de la cultura iservei als municipis, convoca, anualment, els Premis Tarragonès, en tres àmbits Investigació, Creació i Difusió. En aquesta edició comptem amb la col·laboració de l’empresa REPSOL.

 Cada any es fa a un municipi de la comarca: el Catllar, Perafort, la Poblade Mafumet, Renau, Salomó, Vilallonga del Camp, la Noude Gaià, la Secuita, Vespella de Gaià, la Canonja, la Rierade Gaià, Tarragona, Vila-seca, Creixell, Torredembarra i Roda de Berà. Aquest any s’ha fet a Constantí.

 

 L’acte va ser conduït per la periodista Núria Cartanyà i l’amenitzà un concert del Cor de cambra femení Scherzo.


DINOVENA BECA D’INVESTIGACIÓ LUCIUS LICINIUS SURA

 La Beca s’atorga a un projecte de treball que es refereixi a la comarca, en el seu conjunt, o als municipis quela componen. L’objectiu és fomentar els treballs de recerca que van configurant la història dels nostres municipis.

 Premi: La dotació econòmica és de 2.450 € i la publicació del treball en el termini d’un any a la col·lecció Els llibres del Consell.

 El jurat d’aquesta convocatòria:

Maria Bonet, professora d’història medieval de la URV.

Jordi Ginebra, professor de filologia catalana de laURV.

Jordi Piqué, cap del Servei d’Arxiu i Documentació Municipal.

Jordi Roca,professor d’antropologia de laURV.

Antoni Virgili,president de la comissió de cultura del CCT.

Daniel Cid, president del CCT.

 El jurat després de valorar els projectes presentats va acordar per unanimitat concedir la beca a La modernització de la xarxa viària a la demarcació de Tarragona (1774-1885) d’Agustí Agramunt Bayerri.

 

 La persona que lliura la beca és el Sr. Josep Bertran, Responsable de Comunicació de Repsol a Tarragona.

 DISSETÈ PREMI DE CREACIÓ LUCIUS ANNEUS FLORUS

 L’objectiu d’aquest premi és estimular les activitats de creació en tots els àmbits i fer notòria la trajectòria artística d’una persona o grup vinculat a la comarca.

 El reconeixement d’aquest premi és un guardó de l’artista Bartolozzi.

 Les propostes les presenten les entitats i ajuntaments de la comarca.

 El jurat d’aquesta convocatòria:

Jordi Bertran,gestor cultural.

Antonio Salcedo, professor d’història de l’Art de laURV.

Mercè Sardà, professora i directora teatre juvenil.

Antoni Virgili,president de la comissió de cultura del CCT.

Daniel Cid, president del CCT.

 El jurat ha acordat per unanimitat, després de valorar les propostes presentades, concedir el Premi Tarragonès de Creació al fotògraf David Balsells i Solé, en reconeixement a l’excel·lent trajectòria en l’àmbit de la fotografia i les seves aportacions al desenvolupament d’aquesta disciplina a Catalunya, que li ha permès posicionar Tarragona dins d’aquest àmbit. Destacar la fermesa del seu treball perquè la fotografia surti dels arxius i tingui una presència destacada als museus, possibilitant que la fotografia catalana adquireixi valor patrimonial. La seva trajectòria li ha atorgat reconeixement nacional i internacional.

La persona que lliura el premi és el Sr. Daniel Cid, president del Consell Comarcal del Tarragonès.

 DISSETÈ PREMI DE DIFUSIÓ EUTYCHES

 L’objectiu d’aquest premi és assenyalar una personalitat, entitat o associació, reconeguda en el seu sector professional, que hagi difós o incentivat aspectes culturals, mediambientals o patrimonials del Tarragonès.

 El reconeixement d’aquests dos premis és un guardó de l’artista Bartolozzi.

 Les propostes les presenten les entitats i ajuntaments de la comarca.

 El jurat d’aquesta convocatòria:

Carles Abelló, director i cap de continguts del Més Tarragona i Més Reus.

Jaume Garcia, director del diari digital Tarragona21.

Pilar Casas, directora del Servei d’Assistència al Ciutadà dela Diputacióde Tarragona.

Francesc Roig,escriptor i president del Centre d’Estudis Canongins.

Antoni Virgili,president de la comissió de cultura del CCT.

Daniel Cid, president del CCT.

 El jurat ha acordat per majoria, després de valorar les propostes presentades, concedir el Premi Tarragonès de Difusió al col·lectiu literari La Gent del Llamp en reconeixement a la seva important trajectòria, iniciada l’any 1982, pel que fa a publicacions, amb la voluntat de donar a conèixer nous autors, però també amb la difusió de l’obra d’autors clàssics. Destacar la seva implicació en l’impuls de la literatura, en un panorama editorial cada cop més concentrat, publicant allò que creuen interessant, sense tancar la col·lecció a cap gènere.

 Les persones que lliuren el premi són el Sr. Antoni Virgili, president de la comissió de cultura CCT i la Sra. Dolors Fortuny, regidora de cultura de l’Ajuntament de Constantí

 L’acte el van cloure l’alcalde de Constantí, Sr. Óscar Sánchez, el director territorial de cultura Sr. Jordi Agràs i el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Daniel Cid.

 

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D