Convocatòria del 2020

L’acte de lliurament dels Premis Tarragonès 2020 es va fer el dissabte 10 de juliol de 2021, a la plaça de l’Església d’Altafulla.

El Consell Comarcal del Tarragonès, seguint la seva línia de promoció de la cultura i servei als municipis, convoca, anualment, els Premis Tarragonès, en tres àmbits Investigació, Creació i Difusió. En aquesta edició comptem amb la col·laboració de l’empresa REPSOL.

Cada any es fa a un municipi de la comarca, aquest any s’ha fet a la plaça de l’Església d’Altafulla. L’acte va ser conduït per la periodista Roser Marquès i l’amenitzà un concert de Forumbrass. Quintet de metall.

XXII BECA D’INVESTIGACIÓ LUCIUS LICINIUS SURA

La Beca s’atorga a un projecte de treball que es refereixi a la comarca, en el seu conjunt, o als municipis que la componen. L’objectiu és fomentar els treballs de recerca que van configurant la història dels nostres municipis.

Premi: La dotació econòmica és de 2.450 € i la publicació del treball en el termini d’un any a la col·lecció Els llibres del Consell.

El jurat d’aquesta convocatòria:
Montserrat Duch, catedràtica d’Història Contemporània de la URV.
Anna I. Serra, professora d’Història de l’Art de la URV.
Magí Sunyer, catedràtic de Filologia Catalana de la URV.
Antoni Virgili, professor d’Història Medieval de la UAB.
Dídac Nadal, president de la comissió de cultura del CCT.
Joan Martí Pla, president del CCT.

El jurat després de valorar els projectes presentats va acordar per unanimitat concedir la beca a La fàbrica de Tàbacs de Tarragona, La Tabacalera, un referent històric per a la indústria i l’economia a la comarca del Tarragonès i un precedent per a la Dona treballadora a la indústria de Sara Masalias Palou i Ramon Gabriel Robles.

La persona que lliura la beca és el Sr. Javier Sancho, director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona.

XX PREMI DE CREACIÓ LUCIUS ANNEUS FLORUS

L’objectiu d’aquest premi és estimular les activitats de creació en tots els àmbits i fer notòria la trajectòria artística d’una persona o grup vinculat a la comarca.

El reconeixement d’aquest premi és un guardó de l’artista Bartolozzi.

El jurat d’aquesta convocatòria:
Àlvar Calvet, artista i professor de l’Escola d’Art de Tarragona.
Francesc Roig, escriptor i president del Centre d’Estudis Canongins.
Mercè Sardà, professora i directora teatre juvenil.
Dolors Saumell, directora de la Biblioteca Pública de Tarragona.
Dídac Nadal, president de la comissió de cultura del CCT.
Joan Martí Pla, president del CCT.

El jurat ha acordat per unanimitat, després de valorar les propostes presentades, concedir el Premi Tarragonès de Creació a l’escriptor Magí Sunyer, en reconeixement a la seva important trajectòria en l’àmbit de la creació literària, s’ha dedicat a treballar en gairebé tots els gèneres, ha fet poesia, narració, crítica literària i assaig i teatre. Cal destacar el seu compromís amb el territori amb el desenvolupament de projectes d’estudi i divulgació del patrimoni literari del Camp de Tarragona.

La persona que lliura el premi és el Sr. Dídac Nadal, president de la comissió de cultura del Consell Comarcal del Tarragonès.

XX PREMI DE DIFUSIÓ EUTYCHES

L’objectiu d’aquest premi és assenyalar una personalitat, entitat o associació, reconeguda en el seu sector professional, que hagi difós o incentivat aspectes culturals, mediambientals o patrimonials del Tarragonès.

El reconeixement d’aquest premi és un guardó de l’artista Bartolozzi.

El jurat d’aquesta convocatòria:
Carles Abelló, director i cap de continguts del Més Tarragona i Més Reus.
Jordi Bertran, gestor cultural.
Rosa Maria Codines, presidenta d’Òmnium Tarragonès.
Jaume Garcia, director del diari digital Tarragona21.
Dídac Nadal, president de la comissió de cultura del CCT.
Joan Martí Pla, president del CCT.

El jurat ha acordat per unanimitat, després de valorar les propostes presentades, concedir el Premi Tarragonès de Difusió a l’associació FIC-CAT, Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada, en reconeixement a la important trajectòria de promoció i projecció de produccions audiovisuals realitzades en llengua catalana, fent possible una indústria cinematogràfica catalana, perfectament compatible i exportable arreu del món. Destacar la tasca transversal del Festival amb l’impuls d’accions educatives als centres docents per tal de promoure l’aprenentatge del llenguatge audiovisual i multimèdia i consolidar un públic jove. Fer esment, d’una manera especial, el seu compromís i la seva implicació al territori.

La persona que lliura el premi és el Sr. Joan Martí Pla, president del Consell Comarcal del Tarragonès.

L’acte el clou l’alcalde d’Altafulla, Sr. Jordi Molinera i el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Joan Martí Pla.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D