Convocatòria del 2019

L’acte de lliurament dels Premis Tarragonès 2019 es va fer el dijous 5 de desembre de 2019, a les 20 h, al Centre Jujol dels Pallaresos. 

Premis Tarragonès 2019

El Consell Comarcal del Tarragonès, seguint la seva línia de promoció de la cultura iservei als municipis, convoca, anualment, els Premis Tarragonès, en tres àmbits Investigació, Creació i Difusió. En aquesta edició comptem amb la col·laboració de l’empresa REPSOL.

Cada any es fa a un municipi de la comarca, aquest any s’ha fet al Centre Jujol dels Pallaresos. Va ser conduït per la periodista Laura Casas i l’amenitzà el Quartet de cordes de l’Orquestra Camerata XXI.

 

XXI BECA D’INVESTIGACIÓ LUCIUS LICINIUS SURA

La Beca s’atorga a un projecte de treball que es refereixi a la comarca, en el seu conjunt, o als municipis quela componen. L’objectiu és fomentar els treballs de recerca que van configurant la història dels nostres municipis.

Premi: La dotació econòmica és de 2.450 € i la publicació del treball en el termini d’un any a la col·lecció Els llibres del Consell.

El jurat d’aquesta convocatòria:

 • Salvador Anton, professor de la Facultat de Turisme i Geografia de la URV.
 • Montserrat Duch, professora de la Facultat de Lletres de la URV.
 • Jaume Massó, arqueòleg i museòleg.
 • Montserrat Palau, professora de la Facultat de Lletres de la URV.
 • Dídac Nadal, president de la comissió de cultura del CCT.
 • Joan Martí Pla, president del CCT.

El jurat després de valorar els projectes presentats va acordar per unanimitat concedir la beca a Del nacionalcatolicisme a la democràcia. Obrers, catòlics i antifranquistes al Tarragonès (1951-1977) de Neus Baena Gallardo. La persona que lliura la beca és el Sr. Josep Bertran, Responsable de Comunicació de Repsol a Tarragona.


XIX PREMI DE CREACIÓ LUCIUS ANNEUS FLORUS

L’objectiu d’aquest premi és estimular les activitats de creació en tots els àmbits i fer notòria la trajectòria artística d’una persona o grup vinculat a la comarca.

El reconeixement d’aquest premi és un guardó de l’artista Bartolozzi.

El jurat d’aquesta convocatòria:

 • Jordi Bertran,gestor cultural.
 • Pilar Casas, directora Servei d’Assistència al Ciutadà Diputació de Tarragona.
 • Rosa Maria Ibarz, directora del CNL de Tarragona.
 • Mercè Sardà, professora i directora teatre juvenil.
 • Dídac Nadal, president de la comissió de cultura del CCT.
 • Joan Martí Pla, president del CCT.

El jurat ha acordat per unanimitat, després de valorar les propostes presentades, concedir el Premi Tarragonès de Creació a l’artista Jordi Llort, també conegut com a “Gallus”, en reconeixement a la seva trajectòria en l’àmbit de la creació plàstica i visual. Cal destacar la implicació amb el territori amb el desenvolupament de projectes multidisciplinars que conviden l’espectador a jugar i experimentar i el seu compromís amb el teixit associatiu amb l’objectiu de dinamitzar i divulgar la cultura.

La persona que lliura el premi és el Sr. Dídac Nadal, president de la comissió de cultura del Consell Comarcal del Tarragonès.


XIX PREMI DE DIFUSIÓ EUTYCHES

L’objectiu d’aquest premi és assenyalar una personalitat, entitat o associació, reconeguda en el seu sector professional, que hagi difós o incentivat aspectes culturals, mediambientals o patrimonials del Tarragonès.

El reconeixement d’aquest premi és un guardó de l’artista Bartolozzi.

El jurat d’aquesta convocatòria:

 • Carles Abelló, director i cap de continguts del Més Tarragona i Més Reus.
 • Jaume Garcia, director del diari digital Tarragona21.
 • Francesc Roig, escriptor i president del Centre d’Estudis Canongins.
 • Maria Elena Virgili, cap de la Biblioteca-Hemeroteca de Tarragona.
 • Dídac Nadal, president de la comissió de cultura del CCT.
 • Joan Martí Pla, president del CCT.

El jurat ha acordat per unanimitat, després de valorar les propostes presentades, concedir el Premi Tarragonès de Difusió a l’editor Alfred Arola, en reconeixement a la seva important trajectòria al capdavant de l’editorial tarragonina Arola Editors, coincidint amb la celebració del vintè aniversari de la seva fundació, juntament amb el seu germà Fèlix. Destacar la seva implicació amb el territori, a l’hora de donar veu a autors de casa i temàtiques locals, posant de manifest la seva vocació cultural, transversal i de compromís amb la societat. Mencionar, d’una manera especial, la col·lecció Textos a part, que l’ha convertit en una editorial de referència a tot el país en l’edició i publicació d’obres de dramaturgs i en la divulgació de textos teatrals catalans contemporanis.

La persona que lliura el premi és el Sr. Joan Martí Pla, president del Consell Comarcal del Tarragonès.

L’acte el clou l’alcalde dels Pallaresos, Sr. Francesc Xavier Marcos i el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Joan Martí Pla.

 • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D