Convocatòria del 2021

L’acte de lliurament dels Premis Tarragonès 2021 es va fer el divendres 25 de novembre de 2022, a la pavelló poliesportiu de La Pobla de Montornès.

El Consell Comarcal del Tarragonès, seguint la seva línia de promoció de la cultura i servei als municipis, convoca, anualment, els Premis Tarragonès, en tres àmbits Investigació, Creació i Difusió. En aquesta edició comptem amb la col·laboració de l’empresa REPSOL.

Cada any es fa a un municipi de la comarca, aquest any s’ha fet al poliesportiu de la Pobla de Montornès. L’acte va ser conduït per la periodista Montse Solé i l’amenitzà un concert de Cèltic Quartet.

XXIII BECA D’INVESTIGACIÓ LUCIUS LICINIUS SURA

La Beca s’atorga a un projecte de treball que es refereixi a la comarca, en el seu conjunt, o als municipis que la componen. L’objectiu és fomentar els treballs de recerca que van configurant la història dels nostres municipis.

Premi: La dotació econòmica és de 2.450 € i la publicació del treball en el termini d’un any a la col·lecció Els llibres del Consell.

El jurat d’aquesta convocatòria:

Maria Bonet, catedràtica d’Història Medieval de la URV.

Jordi Piqué, director de l’Arxiu Municipal de Tarragona.

Jordi Roca, professor d’Antropologia de la URV.

Anna I. Serra, professora d’Història de l’Art de la URV.

Dídac Nadal, president de la comissió de cultura del CCT.

El jurat després de valorar els projectes presentats va acordar per majoria concedir la beca a Evolució i adaptació del treball gremial i el capital social a l’adveniment de l’economia de mercat a Tarragona i comarca durant la fallida de l’Antic Règim (1740-1850) de Manel Camafort.

La persona que lliura la beca és el Sr. Javier Sancho, director del Complex Industrial de Repsol a Tarragona.

XXI PREMI DE CREACIÓ LUCIUS ANNEUS FLORUS

L’objectiu d’aquest premi és estimular les activitats de creació en tots els àmbits i fer notòria la trajectòria artística d’una persona o grup vinculat a la comarca.

El reconeixement d’aquest premi és un guardó de l’artista Bartolozzi.

El jurat d’aquesta convocatòria:

Jordi Bertran, gestor cultural.

Àlvar Calvet, artista i professor de l’Escola d’Art de Tarragona.

Pilar Casas, cap del Servei de Cultura de la Diputació de Tarragona.

Rosa M. Ibarz, directora del CNL de Tarragona.

Dídac Nadal, president de la comissió de cultura del CCT.

El jurat ha acordat per unanimitat, després de valorar les propostes presentades, concedir el Premi Tarragonès de Creació a la  directora de cinema Anna Maria Bofarull en reconeixement a la seva important trajectòria en l’àmbit de la creació audiovisual, com a guionista, directora i productora. Cal destacar l’alt compromís social de la seva obra, moltes vegades centrada a tractar personatges principals femenins. Els seus projectes d’esperit jove i arriscat s’afirmen en el mercat internacional, tant els seus documentals com els seus llargmetratges de ficció han estat projectats i premiats en diversos festivals internacionals.

La persona que lliura el premi és el Sr. Joan Martí Pla, vicepresident del Consell Comarcal del Tarragonès.

XXI PREMI DE DIFUSIÓ EUTYCHES

L’objectiu d’aquest premi és assenyalar una personalitat, entitat o associació, reconeguda en el seu sector professional, que hagi difós o incentivat aspectes culturals, mediambientals o patrimonials del Tarragonès.

El reconeixement d’aquest premi és un guardó de l’artista Bartolozzi.

El jurat d’aquesta convocatòria:

Jaume Garcia, director del diari digital Tarragona21.

Francesc Roig, escriptor i president del Centre d’Estudis Canongins.

Mercè Toldrà, directora del Museu del Port de Tarragona.

Elena Virgili, directora de l’Hemeroteca Municipal de Tarragona.

Dídac Nadal, president de la comissió de cultura del CCT.

El jurat ha acordat per unanimitat, després de valorar les propostes presentades, concedir el Premi Tarragonès de Difusió a la catedràtica d’Història Contemporània de la Universitat Rovira i Virgili Montserrat Duch Plana, en reconeixement a la seva important trajectòria com a investigadora, vinculada des dels inicis a la història social i política del segle XX, en els seus vessants catalans, espanyols i europeus, en especial les polítiques de memòria, els usos públics de la història i la història de les dones. Cal destacar el compromís com a docent a la universitat que ha facilitat una escola d’historiadors. Paral·lelament a la seva carrera universitària, ha mantingut una intensa i impecable carrera política en un moment en el que la veu de la dona no comptava.

La persona que lliura el premi és el Sr. Óscar Sánchez, president del Consell Comarcal del Tarragonès.

L’acte el clou l’alcalde de la Pobla de Montornès, Sr. Francesc Larios i el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Óscar Sánchez.

 

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D