Convocatòria del 2022

L’acte de lliurament dels Premis Tarragonès 2022 es va fer el divendres 24 de novembre de 2023, al Casal Municipal de Perafort.

Premis Tarragonès 2022

El Consell Comarcal del Tarragonès, seguint la seva línia de promoció de la cultura i servei als municipis, convoca, amb el patrocini de REPSOL, els Premis Tarragonès, en tres àmbits Investigació, Creació i Difusió.

Cada any es fa a un municipi de la comarca, aquest any s’ha fet al Casal Municipal de Perafort. L’acte va ser conduït per la periodista Roser Marquès i l’amenitzà un concert de l’Ensemble de Flautes de la Banda Unió Musical de Tarragona.

XXIV BECA D’INVESTIGACIÓ LUCIUS LICINIUS SURA

La Beca s’atorga a un projecte de treball que es refereixi a la comarca, en el seu conjunt, o als municipis que la componen. L’objectiu és fomentar els treballs de recerca que van configurant la història dels nostres municipis.

Premi: La dotació econòmica és de 2.450 € i la publicació del treball en el termini d’un any a la col·lecció Els llibres del Consell.

El jurat d’aquesta convocatòria:

Montserrat Duch, catedràtica d’Història Contemporània de la URV.

Jordi Roca, catedràtic d’Antropologia Social de la URV.

Eva Subías, doctora en Història Antiga i Arqueologia de la URV.

Antoni Virgili, doctor en Història Medieval de la UAB.

Salvador Ferré, president del CCT.

Josepa Figueras, presidenta de la comissió de cultura del CCT.

El jurat després de valorar els projectes presentats va acordar per majoria concedir la beca a La ciutat de Tarragona i la irrupció a la contemporaneïtat (1814-1833) de Carlos Moruno.

La persona que lliura la beca és el Sr. Josep Bertran, responsable de comunicació de Repsol a Tarragona.

XXII PREMI DE CREACIÓ LUCIUS ANNEUS FLORUS

L’objectiu d’aquest premi és reconèixer la trajectòria artística, en qualsevol àmbit de la creació, d’una persona o grup vinculat a la comarca.

El jurat d’aquesta convocatòria:

Jordi Bertran, gestor cultural.

Maribel Pérez, responsable de la Biblioteca Pública de Creixell.

Francesc Roig, escriptor i president del Centre d’Estudis Canongins.

Mercè Sardà, professora i directora teatre juvenil.

Salvador Ferré, president del CCT.

Josepa Figueras, presidenta de la comissió de cultura del CCT.

El jurat ha acordat per unanimitat, després de valorar les propostes presentades, concedir el Premi Tarragonès de Creació a l’escriptor Joan Cavallé en reconeixement a la seva important trajectòria en l’àmbit de la creació literària. Ha escrit narrativa, novel·la, assaig, ha fet traducció i cal mencionar, d’una manera especial, el teatre. El jurat vol destacar el seu compromís amb el territori i la capacitat de generar projectes culturals per divulgar el patrimoni literari.

La persona que lliura el premi és el Sr. Salvador Ferré, president del Consell Comarcal del Tarragonès.

XXII PREMI DE DIFUSIÓ EUTYCHES

L’objectiu d’aquest premi és assenyalar una personalitat, entitat o associació, reconeguda en el seu sector professional, que hagi difós o incentivat aspectes culturals, mediambientals o patrimonials del Tarragonès.

El jurat d’aquesta convocatòria:

Pilar Casas, cap del Servei de Cultura de la Diputació de Tarragona.

Jaume Garcia, director del diari digital Tots21.

Jordi Piqué, cap del servei d’Arxiu i Documentació Municipal.

Dolors Saumell, directora de la biblioteca Pública de Tarragona.

Salvador Ferré, president del CCT.

El jurat ha acordat per unanimitat, després de valorar les propostes presentades, concedir el Premi Tarragonès de Difusió a l’entitat Centre d’Estudis Sinibald de Mas de Torredembarra, en reconeixement a la seva important trajectòria, coincidint amb la celebració del quarantè aniversari de la seva fundació. Cal destacar la tasca continuada d’impuls dels estudis, la recerca, el debat i la difusió dels valors culturals, científics i artístics de Torredembarra i del Baix Gaià. I, també, fer esment al compromís amb la seva conservació, especialment pel que fa als temes històrics, arqueològics, patrimonials i mediambientals, entre d’altres.

La persona que lliura el premi és la Sra. Josepa Figueras, presidenta de la comissió de Cultura del Consell Comarcal del Tarragonès.

Aquests dos premis són un guardó de l’artista Rafael Bartolozzi.

L’acte el clou l’alcalde de Perafort, Sr. Joan Martí Pla i el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Salvador Ferré.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D