Dimecres 24 de Abril de 2024

Convocatòria del 2008

L’acte de lliurament dels Premis Tarragonès 2008 es va fer el divendres 19 de setembre de 2008, a les 20h, al Casal municipal de la Secuita.

 

Acte lliurament convocatòria 2008
Acte de lliurament Premis Tarragonès 2008.

Cada any es fa a un municipi de la comarca: el Catllar, Perafort, la Pobla de Mafumet, Renau, Salomó, Vilallonga del Camp i la Nou de Gaià.

La presentació va anar a càrrec de la periodista Mireia Segú i l’amenitzà un concert de la formació musical Sixters.

 • Premi Tarragonès Beca d’Investigació Caixa Penedès Lucius Licinius Sura

  Projecte guanyador: Els moviments socials al Tarragonès (1977-2007), presentat per Marc Suanes Larena.

  El jurat d’aquesta convocatòria està integrat per Manel Güell, responsable de l’Arxiu Històric de la Diputació de Tarragona; Josep Sánchez Cervelló, professor d’Història Contemporània de la URV; Magí Sunyer, professor de Filologia Catalana de la URV; M. Elena Virgili, directora de l’Hemeroteca Municipal de Tarragona; Eudald Roca, president del Consell Comarcal del Tarragonès i Montserrat Muñoz, presidenta de la Comissió de Cultura del Consell Comarcal del Tarragonès.

 • Premi Tarragonès de Creació Lucius Anneus Florus

  Guanyador: l’artista plàstic Josep Segú. Nascut a Salomó, és un pintor adscrit al moviment Nou Realisme. Llicenciat en Filologia Catalana i Belles Arts, l’any 1992 va obtenir una beca d’ajut a la Creació que li va permetre una estada al taller del prestigiós pintor Philip Pearlstein, a Nova York. Ha exposat a Salomó, Reus, Tarragona, Barcelona, Medellín, Colòmbia, Nova York i San Francisco, entre d’altres. Les seves obres reflecteixen la realitat urbana i els interiors, tot destacant la multiplicació d’elements com una de les característiques de l’actual societat consumista.

  El jurat d’aquesta convocatòria està integrat per Joan Cavallé, Cap de Gestió de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona; Joaquim Garrigosa, director del Conservatori de Música de Vila-seca; Rosa Ricomà, directora del Museu d’Art Modern de Tarragona; Francesc Roig, Inspector en Cap dels Serveis Territorials d’Educació de Tarragona; Eudald Roca, president del Consell Comarcal del Tarragonès i Montserrat Muñoz, presidenta de la Comissió de Cultura del Consell Comarcal del Tarragonès.

 • Premi Tarragonès de Difusió Eutyches

  Guanyadora: Walfida Pérez. Probablement, és una de les persones que més coneix el patrimoni submarí de la costa tarragonina, ha estudiat bé les troballes arqueològiques del fons submarí. A finals de l’any passat va publicar el llibre Troballes arqueològiques al litoral Tarragoní, dotze anys d’arqueologia subaquàtica (1968-1980). Des de l’any 1968 fins l’any de la seva jubilació el 2002 va treballar al Museu Arqueològic de Tarragona.

  El jurat d’aquesta convocatòria està integrat per Carles Abelló, director general i cap de continguts del Més Tarragona i Més Reus; Jordi Bertran, Tècnic de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona; Carina Filella, periodista del Punt; Ricard Lahoz, periodista de Tarragona Ràdio; Joan Sanahujes, vice-president del Consell Comarcal del Tarragonès i Montserrat Muñoz, presidenta de la Comissió de Cultura del Consell Comarcal del Tarragonès.

 • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D