Convocatòria del 2010

L’acte de lliurament dels Premis Tarragonès 2010 es va fer el divendres 12 de novembre de 2010, a les 20h, al Castell de Masricart, la Canonja.

 

Acte lliurament convocatòria 2010
Acte de lliurament Premis Tarragonès 2010.

Cada any es fa a un municipi de la comarca: el Catllar, Perafort, la Pobla de Mafumet, Renau, Salomó, Vilallonga del Camp, la Nou de Gaià, la Secuita i Vespella de Gaià.

La presentació va anar a càrrec de la periodista Roser Marquès i l’amenitzà un concert de Xavier Pié i Ignasi González amb Cançons de Frank Sinatra.

 • Premi Tarragonès Beca d’Investigació Lucius Licinius Sura

  Projectes guanyadors:

   • Restitutio Sedes et Territorium Tarraconensis. Formació i usos de l’espai urbà medieval a Tarragona, segles XII-XIII, presentat per José Javier Guidi Sánchez i Alberto Villuendas Vázquez.

  • L’articulació del primer sindicalisme de postguerra al Tarragonès (1939-1944), presentat per Antoni Gavaldà Torrents.

  El jurat d’aquesta convocatòria està integrat per Montserrat Duch Plana, professora en història contemporània de la URV; Manel Güell Junkert, arxiver de la Diputació de Tarragona; Montserrat Palau Vergés, professora de filologia catalana de la URV; Antonio Salcedo Miliani, professor d’història de l’art de la URV; Eudald Roca, president del Consell Comarcal del Tarragonès i Montserrat Muñoz, presidenta de la Comissió de Cultura del Consell Comarcal del Tarragonès.

 • Premi Tarragonès de Creació Lucius Anneus Florus

  Guanyadora (a títol pòstum): Encarnació Tomàs Martorell, Tatiana.

  Nascuda a la Canonja, als 14 anys marxa cap a Barcelona on treballarà en diferents àmbits. A finals dels 70 adopta el nom de Tatiana, que és el nom amb què se la coneix. La seva expressió artística es projecta a través de la pintura amb tècniques molt diverses, tot i que explora altres camps, com la ceràmica, l’estampació i l’escultura. Exposa en diferents espais i galeries de les províncies de Girona, Barcelona i Tarragona. Destaca l’exposició realitzada a la Canonja, organitzada pel Centre d’Estudis Canongins Ponç de Castellví, amb aquesta entitat hi va seguir col•laborant a través dels calendaris anuals.

  El jurat d’aquesta convocatòria està integrat per Rosa Ricomà Vallhonrat, directora del Museu d’Art Modern de Tarragona; Teresa Valls Miró, presidenta de l’Estudi de Música de Tarragona; Jordi Bertran Luengo, gestor cultural i gerent de la Fundació de la Fira Mediterrània de Manresa; Francesc Roig Queralt, Inspector en Cap dels Serveis Territorials d’Educació a Tarragona i president del Centre d'Estudis Canongins Ponç de Castellví; Eudald Roca, president del Consell Comarcal del Tarragonès i Montserrat Muñoz, presidenta de la Comissió de Cultura del Consell Comarcal del Tarragonès.

 • Premi Tarragonès de Difusió Eutyches

  Guanyadora: Associació Projecte Phoenix.

  Grup d’afeccionats a la història de l’antiga Roma que, a través de reconstruccions fidedignes de vestuari, mobiliari i altres elements de la cultura i civilització romanes pretén apropar aquell període històric al públic actual. Les reconstruccions són una eina molt valuosa per a la divulgació històrica i aquesta associació col·labora amb museus, monuments, llocs històrics i jaciments arqueològics. Participa activament en un dels millors festivals de reconstrucció històrica d’Europa: Tàrraco Viva.

  El jurat d’aquesta convocatòria està integrat per Pilar Casas Rom, cap del Servei de Cultura de la Diputació de Tarragona; Xavier Abelló Tomàs, director de TAC-12; Jordi Piqué Padró, cap del Servei d’Arxiu i documentació de l’Ajuntament de Tarragona; Eudald Roca, president del Consell Comarcal del Tarragonès i Montserrat Muñoz, presidenta de la Comissió de Cultura del Consell Comarcal del Tarragonès.

 • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D