Convocatòria del 2011

L’acte de lliurament dels Premis Tarragonès 2011 es va fer el divendres 30 de setembre de 2011, a les 20h, al Casal Rierenc, la Riera de Gaià.

 

Acte lliurament convocatòria 2011
Acte de lliurament Premis Tarragonès 2011.

Cada any es fa a un municipi de la comarca: el Catllar, Perafort, la Pobla de Mafumet, Renau, Salomó, Vilallonga del Camp, la Nou de Gaià, la Secuita, Vespella de Gaià, la Canonja i la Riera de Gaià.

La presentació va anar a càrrec de la periodista Danae Boronat i l’amenitzà un concert de Sitjazz Band.

 • Premi Tarragonès Beca d’Investigació Lucius Licinius Sura

  Projecte guanyador:

   • La reforma agrària a Catalunya. El cas del Tarragonès 1931-1936, de Manel López Esteve.

  El jurat d’aquesta convocatòria està integrat per Maria Bonet Donat, professor d'història medieval de la URV; Montserrat Duch Plana, professora en història contemporània de la URV; Antonio Salcedo Miliani, professor d'història de l'art de la URV; Magí Sunyer Molné, professor de filologia catalana de la URV; Frederic Adan Domènech, president del Consell Comarcal del Tarragonès i Antoni Virgili Colet, president de la Comissió de Cultura del Consell Comarcal del Tarragonès.

 • Premi Tarragonès de Creació Lucius Anneus Florus

  Guanyador: L'artista Fermí Fernández, en reconeixement a a la seva traject&oagrave;ria i sensibilització artística. També vol destacar la diversitat del seu àmbit creatiu que va des del teatre popular fins al teatre gestual i el teatre de text.

  És un actor d'una llarga trajectòria professional, plena d'èxits vinculada al món de la ràdio, el teatre, la televisió i la publicitat. La popularitat li va arribar a través de la televisió amb la productora El Terrat a TV3 en programes com Sense títol amb Andreu Buenafuente. Des de llavors ha passat per cadenes de televisió com Antena 3 i 8tv en programes de màxima audiència. En l’àmbit teatral ha participat en diverses produccions, dirigides per Oriol Grau, al col•lectiu Trono Villegas. També s’ha posat a les ordres de directors reconeguts com Ramon Simó, Pere Sagristà, Enric Cervera, Roger Peña, Ferran Madico, Albert Mestres i amb la Companyia de Toni Albà.

  El jurat d’aquesta convocatòria està integrat per Pilar Casas Rom, Cap del Servei de Cultura de la Diputació de Tarragona; Joan Cavallé Busquets, escriptor i gestor cultural; Joaquim Garrigosa Massana, director del Conservatori de Música de Vila-seca i Francesc Roig Queralt, Inspector en Cap dels Serveis Territorials d’Educació a Tarragona i president del Centre d'Estudis Canongins Ponç de Castellví; Frederic Adan Domènech, president del Consell Comarcal del Tarragonès i Antoni Virgili Colet, president de la Comissió de Cultura del Consell Comarcal del Tarragonès.

 • Premi Tarragonès de Difusió Eutyches

  Guanyadora: El Centre d’Estudis d’Altafulla per la seva trajectòria de més de 35 anys, per la diversificació i rigor en la programació d’activitats i per l’àmbit supramunicipal en la difusió de la comarca. En aquest sentit, destacar les publicacions, especialment, la miscel•lània “Estudis Altafullencs”. També vol fer constar que aquesta proposta ha estat presentada i, per tant, recolzada per diferents municipis del Tarragonès.

  Fundat l’any 1975 amb la finalitat de promoure, en primer terme, l’estudi de la història, la geografia, la cultura i el folklore de la vila, va ampliar definitivament el seu àmbit d’actuació a la zona del Baix Gaià i des de fa trenta-cinc anys edita la miscel•lània anual “Estudis Altafullencs” dedicada a la recerca i investigació històrica relacionada amb el Baix Gaià i els seus municipis.

  El jurat d’aquesta convocatòria està integrat per Jordi Bertran Luengo, gestor cultural i gerent de la Fundació de la Fira Mediterrània de Manresa; Carina Filella Ciuraneta, directora del Punt/Avui; Ricard Lahoz Avendaño, director de Tarragona Ràdio i Jordi Piqué Padró, cap del Servei d’Arxiu i documentació de l’Ajuntament de Tarragona; Frederic Adan Domènech, president del Consell Comarcal del Tarragonès i Antoni Virgili Colet, president de la Comissió de Cultura del Consell Comarcal del Tarragonès.

 • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D