Convocatòria del 2012

 

L’acte de lliurament dels Premis Tarragonès 2012 es va fer el dijous 29 de novembre de 2012, a les 21:30h, al Teatre Metropol, de Tarragona.

 

Acte lliurament convocatòria 2012
Acte de lliurament Premis Tarragonès 2012.

El Consell Comarcal del Tarragonès, seguint la seva línia de promoció de la cultura i servei als municipis, convoca, anualment, els Premis Tarragonès, en tres àmbits Investigació, Creació i Difusió. En aquesta edició comptem amb la col·aboració de l’empresa REPSOL.

Cada any es fa a un municipi de la comarca: el Catllar, Perafort, la Pobla de Mafumet, Renau, Salomó, Vilallonga del Camp, la Nou de Gaià, la Secuita, Vespella de Gaià, la Canonja i la Riera de Gaià. Aquest any s'ha fet a Tarragona per recolzar la capitalitat cultural de la ciutat.

La presentació va anar a càrrec de l'actor i periodista Fermí Fernàndez i l’amenitzà un concert de Joan Reig & Refugi. En aquest concert vam escoltar, amb uns arranjaments exquisits, una selecció de l'extens repertori d'artistes que durant les dècades dels anys 60 i 70 es va anomenar "La nova cançó" que va ser dels més importants de la cultura catalana de tots els temps. Els més grans van recordar i els més joves van descobrir unes cançons amb un valor artístic i testimonial altíssim.

 • Catorzena Beca d'Investigació Lucius Licinius Sura

  La Beca s’atorga a un projecte de treball que es refereixi a la comarca, en el seu conjunt, o als municipis que la componen. L’objectiu és fomentar els treballs de recerca que van configurant la història dels nostres municipis.

   

  Premi: La dotació econòmica és de 2.450 € i la publicació del treball en el termini d’un any a la col·lecció Els llibres del Consell.

  El jurat d’aquesta convocatòria:
  Salvador Anton, director de l’Escola Universitària de Turisme de la URV.
  Montserrat Palau, professora de filologia catalana de la URV.
  Jordi Piqué, cap del servei d’Arxiu i Documentació Municipal. 
  Josep Maria Sabaté, professor d’història de la URV.
  Frederic Adan Domènech, president del CCT.
  Antoni Virgili Colet, president de la Comissió de Cultura del CCT

  El jurat després de valorar els projectes presentats va acordar per unanimitat concedir la beca Els inicis del cinema als pobles del Tarragonès de José Carlos Suárez i Pedro Nogales

  La persona que lliura la beca és el Sr. Josep Bertran, Responsable de Comunicació de Repsol a Tarragona.

   

 • Dotzè Premi de Creació Lucius Anneus Florus

  L’objectiu d’aquest premi és estimular les activitats de creació en tots els àmbits i fer notòria la trajectòria artística d’una persona o grup vinculat a la comarca.

  El reconeixement d’aquest premi és un guardó de l’artista Bartolozzi.

  Les propostes les presenten les entitats i ajuntaments de la comarca.

  El jurat d’aquesta convocatòria:
  Jordi Bertran, gestor cultural i Gerent de la Fira Mediterrània de Manresa.
  Rosa Maria Codines, presidenta d’Òmnium Cultural del Tarragonès.
  Lurdes Malgrat, directora de l’Escola de Lletres de Tarragona.
  Rosa Ricomà, directora del Museu d’Art Modern de Tarragona.
  Antoni Virgili Colet, president de la Comissió de Cultura del CCT.

  El jurat ha acordat per unanimitat, després de valorar les propostes presentades, donar el Premi Tarragonès de Creació al baríton tarragoní Àngel Òdena, en reconeixement a la seva trajectòria artística que li ha permès actuar als escenaris més importants, consagrant-se com un dels barítons més emblemàtics de la seva generació.

  El baríton Àngel Òdena és posseïdor d’un talent excel·lent i d’un reconegut amor per l’òpera, d’un aplaudit olfacte escènic, porta quasi dues dècades passejant-se pels escenaris més importants, consagrant-se com un dels barítons més emblemàtics de la seva generació. La seva gran versatilitat com a intèrpret l’ha portat a interessar-se per un gran ventall estètic, incloent-hi un considerable repertori d’Oratori i Música Simfònica-vocal, encara que, sens dubte, en el terreny en el qual més s’ha prodigat és en l’operístic. En aquest camp debutà el 1994 amb La Bohème al Teatre Petruzelli di Bari, començant una carrera que inclou més de 50 títols. El passat mes d’octubre va actuar en un dels escenaris més importants del món, el Metropolitan Opera House de Nova York.

  La persona que lliura el premi és la tinenta d’alcalde de cultura, patrimoni i festes de l’Ajuntament de Tarragona, Sra. Carme Crespo.

   

 • Dotzè Premi Tarragonès de Difusió Eutyches

  L’objectiu d’aquest premi és assenyalar una personalitat, entitat o associació, reconeguda en el seu sector professional, que hagi difós o incentivat aspectes culturals, mediambientals o patrimonials del Tarragonès.

  El reconeixement d’aquests dos premis és un guardó de l’artista Bartolozzi.

  Les propostes les presenten les entitats i ajuntaments de la comarca.

  El jurat d’aquesta convocatòria:
  Carles Abelló, director i cap de continguts del Més Tarragona i Més Reus.
  Jaume Garcia, director del diari digital Tarragona21.
  Francesc Roig, Inspector en Cap dels Serveis d’Educació a Tarragona.
  Elena Virgili, directora de l’Hemeroteca municipal de Tarragona.
  Frederic Adan Domènech, president del CCT.
  Antoni Virgili Colet, president de la Comissió de Cultura del CCT.

  El jurat ha acordat per unanimitat, després de valorar les propostes presentades, donar el Premi Tarragonès de Difusió a l’Associació Cultural Sant Fructuós  de Tarragona, en reconeixement a la seva trajectòria i en el rigor en la recuperació i divulgació arqueològica i històrica del cristianisme primitiu, del nostre territori, a la societat.

  L’Associació Cultural Sant Fructuós té com a objectius potenciar el coneixement de les Actes Martirials del bisbe de Tàrraco Fructuós i els seus diaques Auguri i Eulogi (s.III dc), el document cristià més antic de Catalunya, així com difondre el patrimoni arqueològic paleocristià de Tàrraco i la història del nostre país. L’activitat principal de l’Associació, conjuntament amb la Schola Cantorum i l’Orquestra dels Amics de la Catedral, és la representació teatral de La Passió de Sant Fructuós d’Andreu Muñoz, que transcriu en llenguatge teatral aquestes Actes Martirials i que es representa des de l’any 1990 al mateix amfiteatre romà de Tarragona. L’Associació realitza també una tasca d’investigació, difusió i formació a través de publicacions, materials audiovisuals, reconstruccions històriques, viatges, conferències i exposicions. Aquesta tasca de difusió no només cobreix l’àmbit català sinó també l’internacional.

  La persona que lliura el premi és el president de la Comissió de Cultura del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Antoni Virgili.

  L’acte el van cloure l’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, Sr. Fèlix Ballesteros, i el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Frederic Adan.

   

 • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D