Dissabte 13 de Juliol de 2024

Convocatòria del 2013

 

L’acte de lliurament dels Premis Tarragonès 2013 es va fer el dissabte 30 de novembre de 2013, a les 20h, a l'Auditori Josep Carreras, de Vila-seca.

 

Acte de lliurament Premis Tarragonès 2013.

 

El Consell Comarcal del Tarragonès, seguint la seva línia de promoció de la cultura i servei als municipis, convoca, anualment, els Premis Tarragonès, en tres àmbits Investigació, Creació i Difusió. En aquesta edició comptem amb la col·aboració de l’empresa REPSOL.

Cada any es fa a un municipi de la comarca: el Catllar, Perafort, la Pobla de Mafumet, Renau, Salomó, Vilallonga del Camp, la Nou de Gaià, la Secuita, Vespella de Gaià, la Canonja, la Riera de Gaià, Tarragona i Vila-seca.

La presentació va anar a càrrec de l'actriu Mercè Rovira i l’amenitzà un concert del Cor Sant Esteve de Vila-seca.

 

 • Quinzena Beca d'Investigació Lucius Licinius Sura

  La Beca s’atorga a un projecte de treball que es refereixi a la comarca, en el seu conjunt, o als municipis que la componen. L’objectiu és fomentar els treballs de recerca que van configurant la història dels nostres municipis.

  Premi: La dotació econòmica és de 2.450 € i la publicació del treball en el termini d’un any a la col·lecció Els llibres del Consell.

  El jurat d’aquesta convocatòria:
  Manel Güell, Arxiu Diputació de Tarragona .
  Montserrat Palau, professora de filologia catalana de la URV.
  Jordi Roca, professor d'antropologia de la URV.
  Josep Sánchez Cervelló, professor d’història de la URV.
  Frederic Adan, president del CCT.
  Antoni Virgili, president de la Comissió de Cultura del CCT

  El jurat després de valorar els projectes presentats va acordar per unanimitat concedir la beca a El Call jueu de Tarragona. Estudi històric i arqueològic de l'edifici de Ca la Garsa i el seu entorn de Sergi Navarro, Aleix González i David Bea.

  La persona que lliura la beca és el Sr. Josep Bertran, Responsable de Comunicació de Repsol a Tarragona.

   

 • Tretzè Premi de Creació Lucius Anneus Florus

L’objectiu d’aquest premi és estimular les activitats de creació en tots els àmbits i fer notòria la trajectòria artística d’una persona o grup vinculat a la comarca.

El reconeixement d’aquest premi és un guardó de l’artista Bartolozzi.

Les propostes les presenten les entitats i ajuntaments de la comarca.

El jurat d’aquesta convocatòria:
Jordi Bertran, gestor cultural i Gerent de la Fira Mediterrània de Manresa.
Pillar Casas, Cap del Servei de Cultura de la Diputació de Tarragona.            

Francesc Roig, Inspector en Cap dels Serveis d'Educació a Tarragona.  

Mercè Sardà, professora de l'Institut Martí i Franqués.                                          

Frederic Adan, president del CCT.                                                                              

Antoni Virgili, president de la comissió de cultura del CCT.                    

El jurat ha acordat per unanimitat, després de valorar les propostes presentades, donar el Premi Tarragonès de Creació al director de cinema Jesús Monllaó, en reconeixement a la seva trajectòria cinematogràfica i, especialment, per l'estrena del seu primer llargmetratge "Fill de Caín". A més dels valors intrínsecs de les seves pel·lícules, es caracteritza per involucrar, en els seus projectes, molts altres creadors del territori. 

Jesús Monllaó l'any 2000 va estrenar el curtmetratge de ficció La Mirada Obliqua, amb més de 20 premis nacionals i internacionals i nominat als Goya 2002 al millor curtmetratge de ficció. El 2002, amb Glòria obté 14 premis en festivals nacionals i internacionals. El seguiran El Legado i l'Efecte Kuleshov que també obté diferents reconeixements. Del 2008 al 2013, direcció del llargmetratge de ficció "Fill de Caín", estrenada a tot l'estat espanyol. Pel·lícula en versió catalana més vista al 2013. Guanyadora del Premi Ópera Prima al Festival de Málaga de Cine Español 2013 i Premi a la Millor pel·lícula al Festival Ópera Prima de Tudela 2013. Actualment, en procés de distribució internacional, ha estat seleccionada a festivals a Montreal, Toulouse, Moscou i Bombai i a festivals a Estats Units (Miami), la Habana, Jaipur (Índia), Austràlia, Turquia i Anglaterra.

La persona que lliura el premi és el president del CCT, Sr. Frederic Adan.

      

 • Tretzè Premi Tarragonès de Difusió Eutyches

  L’objectiu d’aquest premi és assenyalar una personalitat, entitat o associació, reconeguda en el seu sector professional, que hagi difós o incentivat aspectes culturals, mediambientals o patrimonials del Tarragonès.

  El reconeixement d’aquests dos premis és un guardó de l’artista Bartolozzi.

  Les propostes les presenten les entitats i ajuntaments de la comarca.

  El jurat d’aquesta convocatòria:
  Carles Abelló, director i cap de continguts del Més Tarragona i Més Reus.
  Jaume Garcia, director del diari digital Tarragona21.
  Rosa Maria Codines, presidenta d'Òmnium Cultural al Tarragonès.
  Jordi Piqué, director de l'Arxiu Municipal de Tarragona.
  Frederic Adan, president del CCT.
  Antoni Virgili, president de la Comissió de Cultura del CCT.

  El jurat ha acordat per unanimitat, després de valorar les propostes presentades, donar el Premi Tarragonès de Difusió al geògraf i fotògraf Rafael López-Monné, especialista en paisatges i camins, en reconeixement a la seva tasca de recuperació i divulgació de la xarxa de camins del Tarragonès, per la voluntat de recuperar els espais públics per a tothom i per la difusió de la cultura popular i tradicional, a través de la fotografia. 

  El Rafael diu "Sóc geògraf i fotògraf, probablement perquè m'agrada mirar i explicar allò que veig". Les muntanyes formen part dels seus paisatges més viscuts, des de l'estimat Montsant a l'Himalaia. Poc a poc, l'interés pels camins de muntanya ha passat davant els cims. La seva tesi de llicenciatura va centrar-se en l'estudi del senderisme com a fenòmen social i també turístic. Actualment combina les tasques de fotògraf, redactor d'articles i consultor especialitzat en turisme a peu, amb la docència a l'Escola de Turisme i Oci de la URV.

  La persona que lliura el premi és el Sr. Josep Toquero, regidor de Relacions Ciutadanes, Cultura i Dinamització Laboral de l'Ajuntament de Vila-seca.

  L’acte el va obrir l'alcalde de Vila-seca, Sr. Josep Poblet i el van cloure el director territorial de Cultura, Sr. Jordi Agràs, i el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Frederic Adan.

   

 • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D