Convocatòria del 2018

L’acte de lliurament dels Premis Tarragonès 2018 va tenir lloc el dimecres 5 de desembre de 2018, a les 20 h, al Teatre Auditori del Morell. 


Premis Tarargonès 2018


El Consell Comarcal del Tarragonès (CCT), seguint la seva línia de promoció de la cultura i servei als municipis, convoca, anualment, els Premis Tarragonès en tres àmbits:  Investigació, Creació i Difusió. En aquesta edició es va comptar amb la col·laboració de l’empresa REPSOL.

Cada any es fa a un municipi de la comarca: el Catllar, Perafort, la Pobla de Mafumet, Renau, Salomó, Vilallonga del Camp, la Nou de Gaià, la Secuita, Vespella de Gaià, la Canonja, la Riera de Gaià, Tarragona, Vila-seca, Creixell, Torredembarra, Roda de Berà i Constantí. En aquesta ocasió va tenir lloc al Morell.

L’acte va ser conduït pel periodista Ricard Lahoz i amenitzat amb un concert de Guillem Anguera Quartet.

 

VINTENA BECA D’INVESTIGACIÓ LUCIUS LICINIUS SURA

La Beca s’atorga a un projecte de treball que es refereixi a la comarca, en el seu conjunt, o als municipis que la componen. L’objectiu és fomentar els treballs de recerca que van configurant la història dels nostres municipis.

Premi: La dotació econòmica és de 2.450 € i la publicació del treball en el termini d’un any a la col·lecció Els llibres del Consell.

El jurat d’aquesta convocatòria:

Maria Elena Virgili, cap de la Biblioteca-Hemeroteca Municipal.

Jordi Piqué, cap del Servei d’Arxiu i Documentació Municipal.

Magí Sunyer, professor de literatura catalana de la URV.

Jaume Massó, arqueòleg i museòleg.

Antoni Virgili, president de la comissió de cultura del CCT.

El jurat després de valorar els projectes presentats va acordar, per unanimitat, concedir la beca a Els ports antics de Tarraco. Embarcadors, ports i platges del litoral tarragoní en època romana (s. II a.C. – III d.C.) de Patricia Terrado Ortuño.

La persona que lliurà la beca va ser el Sr. Josep Bertran, Responsable de Comunicació de Repsol a Tarragona.

  

DIVUITÈ PREMI DE CREACIÓ LUCIUS ANNEUS FLORUS

L’objectiu d’aquest premi és estimular les activitats de creació en tots els àmbits i fer notòria la trajectòria artística d’una persona o grup vinculat a la comarca.

El reconeixement d’aquest premi és un guardó de l’artista Bartolozzi.

Les propostes les presenten les entitats i els ajuntaments de la comarca.

El jurat d’aquesta convocatòria:

Jordi Bertran, gestor cultural.

Rosa Ricomà, directora del Museu d’Art Modern.

Francesc Roig, escriptor i president del Centre d’Estudis Canongins.

Dolors Saumell, directora de la Biblioteca Pública de Tarragona.

Antoni Virgili, president de la comissió de cultura del CCT.

Daniel Cid, president del CCT.

El jurat va acordar, per unanimitat després de valorar les propostes presentades, concedir el Premi Tarragonès de Creació a l’artista Josep Royo, en reconeixement a la seva important trajectòria en l’àmbit de la creació, especialment, pel seu treball amb el tapís i la pintura. Les seves obres s’han exposat arreu del món i el seu reconeixement es deu als seus treballs propis així com a les importants col·laboracions amb creadors del país. Cal destacar els treballs de coautoria realitzats amb l’artista Joan Miró; una sèrie de grans tapissos i sobreteixims que van propiciar que l’espai de La Farinera de Tarragona esdevingués un centre creatiu de projecció internacional.

La persona que va lliurar el premi va ser el Sr. Antoni Virgili, president de la Comissió de Cultura del Consell Comarcal del Tarragonès.

 

DIVUITÈ PREMI DE DIFUSIÓ EUTYCHES

L’objectiu d’aquest premi és assenyalar una personalitat, entitat o associació, reconeguda en el seu sector professional, que hagi difós o incentivat aspectes culturals, mediambientals o patrimonials del Tarragonès.

El reconeixement d’aquests dos premis és un guardó de l’artista Bartolozzi.

Les propostes les presenten les entitats i ajuntaments de la comarca.

El jurat d’aquesta convocatòria:

Carles Abelló, director i cap de continguts del Més Tarragona i Més Reus.

Jaume Garcia, director del diari digital Tarragona21.

Rosa Maria Codines, presidenta d’Òmnium Cultural Tarragonès.

Mercè Toldrà, responsable del Museu del Port de Tarragona.

Antoni Virgili, president de la comissió de cultura del CCT.

El jurat va acordar per majoria, després de valorar les propostes presentades, concedir el Premi Tarragonès de Difusió, a títol pòstum, al senyor Joan Josep Marca Torrents, en reconeixement a la seva important trajectòria com a president de la Fundació Privada Mútua Catalana. Destacar, d’una manera especial, la seva implicació amb la ciutat de Tarragona i amb el territori, en la promoció de l’activitat cultural des de la iniciativa privada. Un mecenatge sorgit del compromís amb la cultura, amb la ciutat i amb el país.

La persona que va lliurar el premi va ser el Sr. Daniel Cid, president del Consell Comarcal del Tarragonès.

 

Va cloure l'acte el primer tinent d’alcalde del Morell, el Sr. Alberto Ortega, a més del president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Daniel Cid.

 

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D