Com fer un Pla Local de Joventut
Planificar les nostres actuacions com a professionals ens ajuda a justificar allò què fem amb els recursos públics disponibles, ja que comporta una reflexió i el plantejament d'una estratègia de treball compartida amb altres agents i amb el propi jovent i a l'hora en garanteix el plantejament d'una avaluació encarada no tan sols als resultats sinó a tot el procés.
Per això els Plans Locals de Joventut són una eina de planificació estratègica bàsica per assolir polítiques de joventut municipals de qualitat, amb la màxima eficàcia i eficiència.
La seva temporalització actualment és recomanable de 4 anys i anualment es desenvolupen els seus plans d'actuació amb una planificació més concreta que es revisa i reorienta si és necessari en funció de la situació i necessitats actuals.
La Direcció General de Joventut considera un requisit imprescindible la seva existència per obtenir el seu suport econòmic i en promou la seva elaboració amb la publicació de diversos documents i l'assessorament dels seus tècnics des de les respectives seus territorials.
Alguns d'aquests documents totalment recomanables són:
- Orientacions per a l'elaboració d'un Pla Local de Joventut
- Guia per elaborar la diagnosi del Pla Local de Joventut
Aquest Pla Local ha de contenir uns apartats bàsics, dels quals en teniu una proposta que podreu descarregar-vos en aquest enllaç, i que concreten el desplegament al territori del marc teòric i estratègic a nivell de tot Catalunya, el Pla Nacional de Joventut.
De la mateixa manera a l'hora de realitzar la memòria final i justificació tant del pla com dels projectes es pot trobar suport documental i especialment assessorament específic tant al Consell Comarcal com a la Coordinació Territorial de Joventut corresponents.
Per a qualsevol tipus d'assessorament, en el cas dels municipis del Tarragonès es poden adreçar al Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal o bé a la Coordinació Territorial de Joventut a Tarragona (Carrer Sant Francesc, 3, 1r pis).