10A JORNADA TÈCNICA DE SALUT JOVE: "ABORDATGE DEL SUÏCIDI JUVENIL"

La jornada és gratuïta i va adreçada a persones tècniques, monitors/es, professionals de l’àmbit de l’educació, sociosanitari i del món social i/o altres persones que treballin amb jovent. El seu objectiu principal és dotar-los de recursos específics.
10A JORNADA TÈCNICA DE SALUT JOVE: "ABORDATGE DEL SUÏCIDI JUVENIL"

Imatge del cartell promocional de la jornada.

Tarragona, 15 de maig de 2023 - Aquest any se celebren els 10 anys de realització de la jornada tècnica de salut adreçada a professionals que treballen amb joves. La jornada d'enguany tindrà lloc el dijous 25 de maig, de les 9 a les 14.30h en format presencial a l’Espai Jove Kesse (carrer Sant Antoni Maria Claret, 12-14). Està organitzada pel Servei de Salut de l’Oficina Jove del Tarragonès, una finestreta d’atenció a les persones joves gestionada conjuntament pel Consell Comarcal del Tarragonès, la Direcció General de Joventut i l’Ajuntament de Tarragona.

Aquest any, el contingut de la jornada girarà al voltant de "L'abordatge del suïcidi juvenil" i constarà de quatre blocs:

  • En un primer bloc, Laura Horcajo, psicòloga especialista en la prevenció del suïcidi de l'Associació Catalana per a la prevenció del Suïcidi, contextualitzarà i farà un estat de la qüestió a l'actualitat.
  • En un segon bloc, la presidenta del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, Júlia Rosanna Sánchez-Valverde Albarello, presentarà la guia que van realitzar des del CNJC "Encarem el suïcidi juvenil", on s’obtindrà eines i orientacions per a entitats juvenils.
  • A continuació, participarà Joan Roa, psicòleg, orientador i formador d'APSAS (Associació per a la Prevenció del Suïcidi i l'Acompanyament al Supervivent) i professor associat de la Universitat de Girona, que facilitarà pautes d'intervenció i acompanyament.
  • I ja per finalitzar, hi haurà una taula d'experiències territorials on s'abordarà la prevenció del suïcidi a través de l'acompanyament de l'entorn de la persona en risc per part de l'ACPS i des de la perspectiva de Salut Pública a càrrec de Miriam Cid de Salut Pública de l'Ajuntament de Reus. La taula estarà moderada per Mar Espasa, psicòloga de Salut Pública de l'Ajuntament de Tarragona.

La jornada és gratuïta i va adreçada a persones tècniques, monitors/es, professionals de l’àmbit de l’educació, sociosanitari i del món social i/o altres persones que treballin amb jovent. El seu objectiu principal és dotar-los de recursos específics.

Les inscripcions es realitzen a través del web de Tarragona Jove www.tarragonajove.org. En cas de dubtes o qüestions cal posar-se en contacte a salut.tarragones@oficinajove.cat o trucar a l’Oficina Jove del Tarragonès 977 251 873 o al mòbil del Servei de Salut Jove 692 930 204.

D’altra banda, es recomana també la infografia que es va realitzar des del Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Tarragonès sobre l’acompanyament emocional a infants i joves que es pot consultar en el següent enllaç.

Logos Oficina Jove maig 2023

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D