10È ANIVERSARI DE L'OFICINA JOVE DEL TARRAGONÈS

Suma 10 anys d’informació, orientació i assessorament a les persones joves. Durant tot aquest temps, més de 60.000 joves han passat per l’Oficina Jove del Tarragonès.
10È ANIVERSARI DE L'OFICINA JOVE DEL TARRAGONÈS

El 23 de juliol de 2010 es va inaugurar l’Oficina Jove del Tarragonès.

El 23 de juliol de 2010 es va inaugurar l’Oficina Jove del Tarragonès, equipament de referència per a la informació, orientació i assessorament a les persones joves. És un servei que va néixer impulsat per la Generalitat, el Consell Comarcal del Tarragonès i l’Ajuntament de Tarragona.

Al llarg d’aquests deu anys s’han atès més de 60.000 persones que han adreçat més de 100.000 consultes de tot tipus als diferents serveis. En l’actualitat s’ofereixen els serveis d’Informació General, Salut, Treball, Referent d’Ocupació Juvenil i Garantia Juvenil. Els primers anys de l’equipament també es va comptar amb un servei d’assessorament en temes d’habitatge.

Durant tots aquests anys, el Servei d’Informació Juvenil ha atès més de 70.000 preguntes sobre temes com ara lleure, cultura, participació, turisme o mobilitat.

Per la seva banda, el Servei de Salut ha rebut més de 14.000 consultes sobre sexualitat i afectivitat, vih i sida, alimentació o consums.

S’han adreçat gairebé 24.000 consultes al Servei de Treball sobre temes relacionats amb l’assessorament en cerca de feina, inscripció a ofertes o a la borsa de treball municipal o preparació d’entrevista de feina.

La Referent d’Ocupació Juvenil, que és un servei que es presta des de l’any 2019, ha resolt més de 2.800 consultes en els àmbits de formació ocupacional, formació no reglada, cicles formatius o cerca de feina.

Pel que fa a Garantia Juvenil, que atén des de meitats de l’any 2015, ha atès més de 4.000 qüestions relacionades amb la inscripció al registre, amb formació i amb cerca de feina.

Per últim, respecte el Servei d’Habitatge, que ja no es presta en l’actualitat, durant els anys de vigència va atendre més de 1.700 consultes relacionades amb ajuts al pagament del lloguer o a la cerca d’habitatge.

A data d’avui l’Oficina Jove del Tarragonès atén tant en línia com presencialment en un horari que es va adaptant segons la situació actual, que pot consultar-se al web tarragonajove.org.

Més informació:  https://tarragonajove.org/oficina-jove-tarragones/

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D