‘CUIDA’T PER CUIDAR’, GRUPS DE SUPORT ADREÇATS A PERSONES CUIDADORES NO PROFESSIONALS

El projecte es realitzarà i es mantindrà en tots els municipis de la comarca del Tarragonès de forma continuada en el temps. El primer grup de suport s’iniciarà aquest mes d’octubre al municipi de La Canonja.
‘CUIDA’T PER CUIDAR’, GRUPS DE SUPORT ADREÇATS A PERSONES CUIDADORES NO PROFESSIONALS

“Cuida’t per cuidar” donarà resposta a les persones cuidadores no professionals.

El Servei d'Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF) del Tarragonès, en col·laboració amb l’Àrea de Dependències i Gent Gran del Consell Comarcal del Tarragonès, iniciarà en aquest últim trimestre de l’any grups de suport adreçats a les persones cuidadores no professionals, “Cuida’t per cuidar”.

El seu objectiu principal és millorar el benestar i qualitat de vida de les persones cuidadores propiciant un espai d’autocura. Aquest projecte dona resposta a allò que s'estableix al Programa de formació i de suport a les persones cuidadores no professionals que forma part del Pla Individual d'Atenció (PIA) de la persona en situació de dependència.

“Cuida’t per cuidar” ens fa reflexionar sobre la importància de conscienciar sobre les necessitats emocionals de les persones cuidadores, doncs partim de la hipòtesis associativa i teòrica on la persona que cuida arriba un moment que pateix una sobrecàrrega física i emocional per les tasques diàries de cura a la persona depenent, que desencadena de forma gradual a una atenció biopsicosocial cada vegada menys satisfactòria per a ambdues parts. Aquesta realitat pot generar en les persones cuidadores frustració, aïllament social, crisis en les relacions familiars, depressió, ansietat, entre d’altres afectacions negatives. Per tant, el projecte aportarà un espai de protagonisme i reconeixement a les persones cuidadores, dos aspectes claus per aconseguir l’objectiu dels grups de suport.

El projecte es realitzarà i es mantindrà en tots els municipis de la comarca del Tarragonès de forma continuada en el temps. Aquesta continuïtat és un aspecte molt important a tenir en compte doncs a la comarca hi ha un total de 700 persones cuidadores. En un primer cribratge, “Cuida’t per cuidar” donarà resposta a les persones cuidadores no professionals que ho van sol·licitar a partir de l’any 2019, que són un total de 300.

El primer grup de suport s’iniciarà aquest mes d’octubre al municipi de La Canonja, atenent a una vintena de persones cuidadores. Les tècniques que dinamitzaran el grup de suport són una terapeuta familiar i una treballadora social especialitzades en intervenció individual i familiar.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D