35 PERSONES NOUVINGUDES HAN ASSOLIT EL CERTIFICAT DE PRIMERA ACOLLIDA

Aquesta formació té per objectiu afavorir el desenvolupament i l’autonomia dels nouvinguts a la societat d’arribada i al municipi on resideixen.
35 PERSONES NOUVINGUDES HAN ASSOLIT  EL CERTIFICAT DE PRIMERA ACOLLIDA

Entrega dels diplomes d'un dels mòduls celebrats a Creixell.

Tarragona, 6 de febrer de 2024 - Durant el passat mes de gener es van lliurar els certificats d’assistència dels alumnes residents a la Àrea Bàsica de Serveis Socials del Consell Comarcal del Tarragonès que han participat a l’Acció Formativa del Servei de Primera Acollida.

El servei facilita que les persones nouvingudes i estrangeres realitzin i acreditin la formació necessària per obtenir el Certificat de Primera Acollida a les dependències dels municipis. En aquest cas, 35 alumnes del Morell, Altafulla i Creixell han assolit amb èxit la formació.

Aquesta té per objectiu afavorir el desenvolupament i l’autonomia dels nouvinguts a la societat d’arribada i al municipi on resideixen, promovent-ne l’aprenentatge del català; la comunicació en aquesta llengua; la participació en grups de conversa; el coneixent i vincle amb les entitats i activitats dels municipis; i l’ús de la tecnologia digital per comunicar-se i accedir a recursos de la Xarxa.

La formació consta de tres mòduls A-B i C i un total de 120 hores. Els mòduls A-Alfabetització en català- i C-Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic- suposen un total de 105 hores i els realitza la Fundació Gentis, adjudicatària del servei “Mòduls Formatius A i C del Servei de Primera Acollida del’ ABSS Tarragonès”. El mòdul C incorpora una acció comunitària coordinada pels tècnics comarcals del Pla Local d’Inclusió Social i Comunitària i preveu la participació dels serveis públics i privats del municipi en la programació i realització de les activitats.

El mòdul B- Coneixements Laborals, de 15 hores de durada, el realitza el tècnic d’acollida comarcal, en coordinació amb els tècnics del Departament de Promoció Econòmica i del Departament de Joventut del Consell Comarcal del Tarragonès.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D