7é CONGRÉS NACIONAL 2014 de la GENT GRAN DE CATALUNYA, celebrat a MÓN SANT BENET

 

 

Recentment s’ha celebrat a Món Sant Benet, el 7é Congrés Nacional de la Gent Gran de Catalunya, organitzat pel Consell Consultiu de la Gent Gran de Catalunya i el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, i en el que el pel Consell Consultiu de la Gent Gran del Tarragonès hi va tenir una participació destacada i que va comptar amb la presència, durant tota la jornada, del Sr. Josep Toquero, vicepresident delConsell Comarcal del Tarragonès, 

 

En el procés previ al 7è Congrés  hi van col·laborar de manera activa 41 consells comarcals de Catalunya, els ajuntaments del Barcelonès i altres institucions.

Hi han participat 368 entitats de gent gran i 2070 persones, en els 45 actes territorials arreu del territori català.

Es van escollir 471 delegades i delegats de les Comarques Catalanes, dels quals, 9 delegats i 2 suplents eren del Tarragonès, i s’hi van presentar 980 esmenes, que es treballaren en el grup de redacció de cada ponència.

 

En el congrés, els delegats i delegades van debatre, perfilar i aprovar les respectives ponències, les conclusions i el manifest d’aquest 7è Congrés nacional dela gent Gran, per tal que esdevingui un altaveu d’allò que preocupa a les persones grans del nostre país i ajudi a traçar les polítiques públiques del futur.

 

Les ponències que es van debatre es van presentar amb el títol  “Persona, societat i benestar”, que es referia al desenvolupament actual de la societat catalana i els nivells de benestar de la població en general, parant una atenció especial en les persones grans; i l’altre, amb el títol “La Catalunya del futur” era una mostra a la societat en general donant una visió àmplia de les persones grans en relació amb el país  on vivim, com ens l’imaginem i en què estem disposats a col·laborar juntament amb la resta dels nostres conciutadans.

 

A l’Acte d’inauguració hi van intervenir el Sr. Joan  Carles Batanés Subirana, alcalde de Sant Fruitós de Bages, la Sra. Neus Munté Fernández, Consellera de Benestar social i Família de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Josefina Castellví, presidenta del 7è Congrés nacional de la Gent Gran i el Molt Honorable Sr. Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya, el qual va parlar de les persones depenents i de la llei estatal. També es va referir a l’actual situació d’una Catalunya desigual i sobre la necessitat d’oferir igualtat i sostenibilitat a tot el país i no exclusivament als jubilats. Va destacar que la Generalitat fa una aportació econòmica del 83% mentre que la de l’estat és d’un 17%, i que els usuaris aporten més que l’estat espanyol.

En aquest sentit, el president Mas va afirmar que Catalunya és capaç de fer sostenible el seu model d’estat de benestar, de la mateixa manera que ho fan Alemanya, Àustria, Dinamarca. Finlàndia o Suècia.

 

 

 

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D