ACTE INSTITUCIONAL DEL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS PER COMMEMORAR EL 8M-DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

El president de la corporació i la consellera delegada de la Dona han estat els encarregats de llegir el Manifest Institucional.
ACTE INSTITUCIONAL DEL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS  PER COMMEMORAR EL 8M-DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

Imatge de totes les persones que han participat en la lectura del manifest en motiu del 8M.

El Consell Comarcal del Tarragonès (CCT) s'ha unit als actes que aquest 8M s'estan duent a terme arreu del territori per commemorar el Dia Internacional de les Dones. A les 11 del matí, representants polítics i treballadors i treballadores de l'ens s'han aplegat a les portes del Consell per participar en la lectura del Manifest Institucional.

El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Óscar Sánchez, ha donat la benvinguda a totes les persones assistents i ha volgut remarcar el ferm compromís de la corporació que presideix per assolir una societat cada cop més justa i igualitària. A continuació, ha procedit amb la lectura del Manifest Institucional que ha acabat la consellera delegada en l’àmbit de la Dona i vicepresidenta de l’ens supramunicipal, Marisa Méndez de Vigo. L’acte també ha comptat amb l’assistència del vicepresident primer de la corporació, Joan Martí Pla.

La consellera de la Dona també ha volgut fer un repàs a totes aquelles actuacions i iniciatives que programa cada any l’Àrea de Benestar Social i Família del Consell Comarcal del Tarragonès. Amb aquestes actuacions, l’ens supramunicipal busca posar en valor el paper de les dones a la nostra societat, així com reflexionar sobre les desigualtats entre dones i homes, alhora que sensibilitzar la població.

Des de l’àmbit de Polítiques d’Igualtat i Dones, del Departament de Benestar Social i Família del Consell Comarcal del Tarragonès, aquest any s’ha apostat per la creació d’un ‘Racó lila i multicolor’ a les biblioteques i sales de lectura municipals de la comarca. I és que enguany, algunes de les activitats programades s’han fet de forma transversal i conjunta amb el Departament de Cultura de l’ens supramunicipal. Per dur a terme aquesta acció, s’ha lliurat a tots els municipis un plafó distintiu, el llibre ‘Curs de feminisme per a microones’, així com altres materials que han estat facilitats des del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. D’aquesta manera, amb aquesta acció es volia proposar als 19 consistoris de la nostra comarca que facin les corresponents lectures del manifest en motiu del 8M en aquests ‘racons lila’. El Servei d’Integració i Atenció a les Dones (SIAD) del CCT recollirà totes les fotografies que enviïn els diferents municipis per tal de fer-ne, posteriorment, un collage.

Aquest 2022, i també amb la col·laboració del Departament de Cultura del CCT tal i com esmentàvem abans, la ‘Primavera de  Contes a la biblioteques i punts de lectura de la comarca’, que organitza de forma habitual aquest departament, té com a eix temàtic la lectura de ‘Contes per a la igualtat’. Amb aquesta acció es busca fomentar la igualtat des de la perspectiva de gènere per tal de promoure l’adquisició de valors igualitaris entre els infants i els seus progenitors/es. Aquesta activitat es desenvoluparà entre els mesos de març i maig a dotze municipis de la comarca.

  • Compartir a
arxivat sota: ,
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D