ACTE INSTITUCIONAL EN COMMEMORACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL CONTRA L'HOMOFÒBIA

El Consell Comarcal del Tarragonès ha celebrat aquest matí l'acte institucional amb la presència de representants polítics i treballadors i treballadores de la corporació.
ACTE INSTITUCIONAL EN COMMEMORACIÓ DEL DIA INTERNACIONAL CONTRA L'HOMOFÒBIA

Fotografia de família de totes les persones que han participat en l'acte institucional.

Tarragona, 17 de maig de 2022 - El Consell Comarcal del Tarragonès ha celebrat aquest matí l’acte institucional en commemoració del 17M, Dia Internacional Contra l'Homofòbia: gaifòbia, lesbofòbia, transfòbia i bifòbia.

L'acte s'ha iniciat a les 11:00h amb l'obertura i les paraules de benvinguda per part d'Óscar Sánchez, president del Consell Comarcal del Tarragonès. Seguidament s'ha procedit a la lectura del manifest per part del mateix president i de la consellera delegada en l’àmbit de la Dona del Consell Comarcal del Tarragonès, Marisa Méndez de Vigo. Han estat presents a l'acte també el vicepresident Antonio López i la consellera Pineda Vaquer.

En acabar la lectura del manifest, junts han repassat també les accions que el Consell ha impulsat amb els municipis de la comarca per commemorar aquest 17 M. Entre elles, destaquen el repartiment de banderes amb els colors de l'Arc de Sant Martí i el logotip del SAI Tarragonès entre tots els municipis de la comarca on la corporació presta serveis en l'àmbit del Benestar, amb la finalitat de donar un missatge comú de comarca inclusiva i oberta a tota la ciutadania: a la nostra comarca Tothom és benvingut. Les banderes les han lliurat en mà aquestes darreres setmanes el president, el vicepresident primer i la consellera delegada de la Dona de la nostra corporació als diferents alcaldes i alcaldesses, així com als regidors i regidores de les àrees de Benestar Social i Igualtat dels municipis.

Altres accions destacades

El proper 23 de maig tindrà lloc el micro curs 'Com afrontar la discriminació LGBTI+' impartit per Snackson, i dirigit a tot el personal del Consell que no ho l'hagi realitzat anteriorment. Uns dies més tard, el 27 de maig, tindrà lloc una xerrada on line a càrrec d'Araceli Baillo, de R-Inicia, que portarà per títol 'Sortir de l’armari en el context familiar'. Aquesta xerrada va també va dirigida al personal de la nostra corporació.

I cal destacar també que en motiu del 28 de juny, Dia Internacional de l'Orgull LGBTI, es durà a terme una acció que consisteix en motivar als comerços que vulguin participar en penjar un adhesiu a un lloc visible de la botiga, de forma permanent, com a mostra de la sensibilitat per a una societat més igualitària i també respectuosa amb el col·lectiu LGBTI. També es contempla una segona acció en la qual s'animarà als comerços dels municipis del Tarragonès a decorar el seu aparador amb alguna composició que faci referència al Dia de l’orgull LGBTI.

El Consell Comarcal del Tarragonès, des de l’any 2017, aposta explícitament per la sensibilització i formació a professionals i polítics/ques de la comarca sobre el col·lectiu LGBTI. I és des del desembre del 2018 que, amb la creació del Servei d’Atenció Integral LGBTI (SAI) del Tarragonès, es formalitza la commemoració dels dies internacionals més significatius per aquest col·lectiu. En aquest context, se celebra l’acte institucional en commemoració del 17M, Dia Internacional Contra l'Homofòbia.

La corporació s'adhereix a aquesta jornada, que recorda que cal donar sempre resposta a tota situació de discriminació, d'injustícia i de violència envers les persones per la seva identitat de gènere o orientacions sexuals i afectives. Vol mostrar així el seu suport i reconeixement a totes les persones que han estat perseguides o que han patit discriminació o violència per la seva identitat o orientació sexuals, aquí o arreu del món, on encara persisteix aquesta persecució en un important nombre de països, amb penes de presó tortura o fins i tot la mort. És per això que també reivindica la protecció i el refugi de les persones LGBTI.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D