BALANÇ DE LES ACTIVITATS DEL SERVEI D’ORIENTACIÓ I ACOMPANYAMENT A LES FAMÍLIES DEL TARRAGONÈS DURANT EL PRIMER SEMESTRE DE L’ANY

Aquest primer semestre han participat a les activitats 260 famílies, que sumen un total de 275 persones.
BALANÇ DE LES ACTIVITATS DEL SERVEI D’ORIENTACIÓ I ACOMPANYAMENT A LES FAMÍLIES DEL TARRAGONÈS DURANT EL PRIMER SEMESTRE DE L’ANY

Imatge del cartell del taller de parentalitat positiva.

Tarragona, 21 de juny de 2022 - El Servei d’Orientació i Acompanyament a les Famílies del Tarragonès (SOAF Tarragonès), de la Unitat d’Infància i Família de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Tarragonès, ha portat a terme durant aquest primer semestre de 2022 tallers de parentalitat positiva en diferents centres educatius i serveis socioeducatius de la nostra comarca, així com la realització de grups de suport a les persones que cuiden de familiars dependents, el projecte ‘Cuida’t per cuidar’.

Aquests tallers i grups de suport tenen l’objectiu de prevenir realitats familiars que poden agreujar-se en el temps i es sensibilitza en temes de les relacions familiars.

Els tallers més demandats per la comunitat educativa han estat: per a Infantil i Primària: ‘Tot no pot ser’, on s’ha treballat amb pares i mares les normes i els límits posant el focus en el reconeixement positiu i l’acompanyament emocional. Per a Secundària: ‘Tots guanyem’, que s’ha centrat en la resolució de conflictes. En aquest, pares i mares han pogut aprofundir en eines que faciliten el diàleg i la negociació on ambdues parts es sentin escoltades.

Xifres de participants

Els tallers de parentalitat positiva s’han celebrat tant en format presencial a les escoles i als espais dels serveis socioeducatius, com en format virtual. Hi han participat 19 grups, que sumen un total de 209 famílies i que equivalen a 216 pares i mares.

En relació al projecte ‘Cuida’t per cuidar’, s’han realitzat 3 grups, que engloben 51 famílies i que equivalen a 59 persones participants.

En resum, durant aquest primer semestre han participat a les activitats 260 famílies, que sumen un total de 275 persones. Hi han participat els centres educatius, serveis socioeducatius i cuidadors d’11 municipis dels 19 en els quals es dona servei.

I properament...

Pel que fa al segon semestre, s’han començat a organitzar nous tallers de parentalitat positiva amb la comunitat educativa pel curs 22-23, als municipis en què encara no s’han executat. També s’activaran 2 grups de suport del projecte ‘Cuida’t per cuidar’.

Com a nova proposta, es començarà a elaborar un nou projecte que consisteix en grups de suport adreçats a famílies que tinguin fills amb diversitat funcional.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D