Divendres 14 de Juny de 2024

ACTIVITATS PER A MENORS A L’ESTIU: QUÈ HAN DE COMPLIR

És important que les famílies s’informin i tinguin coneixement que, sigui qui sigui qui organitzi les activitats tant de naturalesa de lleure o esportives, han de complir amb les normatives. Des del Servei Comarcal de Joventut es fan visites de seguiment de les activitats i prèviament s’informa i s’ofereix assessorament per a l’organització prèvia i compliment de la normativa.
ACTIVITATS PER A MENORS A L’ESTIU: QUÈ HAN DE COMPLIR

Informació sobre les activitats de lleure educatiu.

Tarragona, 2 de juny de 2022 - S’acosten les vacances d’estiu i ja comencen les inscripcions per a les activitats adreçades a menors a la majoria de municipis de la comarca. Empreses, entitats i ajuntaments estan en marxa per tal d’encarar la temporada amb tot un seguit d’activitats que ofereixen a les famílies.

Per dur a terme aquestes activitats fora del període lectiu, com són els casals, els campus, les colònies o les estades esportives, és  d’obligat compliment el Decret 267/2016 d’activitats d’educació en el lleure i esportives en les quals participen menors de 18 anys. Aquest document normatiu garanteix certa qualitat pedagògica i mesures de seguretat per a les persones implicades. Alguns dels ítems a tenir en compte és que cal que hi hagi una programació de les activitats (amb objectius i horari); una ràtio d’1 dirigent per cada deu infants; que un % d’aquestes persones dirigents ha d’estar inscrita al Registre de Professionals del Lleure (ROPELL) o de l’Esport (ROPEC) segons la tipologia de l’activitat, etc. També s’ha de tenir una assegurança d’accidents i una de responsabilitat civil, les autoritzacions pertinents i el personal que està en contacte amb els/les menors ha de tenir el certificat negatiu del registre de delictes de naturalesa sexual, entre altres coses.

Per això és important que les famílies s’informin i tinguin coneixement que sigui qui sigui qui organitzi les activitats, tant de naturalesa de lleure o esportives, han de complir amb aquesta i altres normatives.

Des del Servei Comarcal de Joventut es fan les visites de seguiment de les activitats i prèviament s’informa i s’ofereix a Administració, entitats, empreses i professionals de tot el sector suport, assessorament per a l’organització prèvia i compliment de la normativa amb un apartat de la web www.tarragones.cat on a més a més de la legislació hi ha consells i models de documentació a Joventut/T’interessa.

D’altra banda, també s’ofereix la possibilitat de cercar persones per treballar com a dirigents de les activitats mitjançant la difusió de les ofertes en el butlletí setmanalment actualitzat que des del Servei Comarcal de Joventut del Tarragonès s’envia a les persones inscrites que disposen de perfils relacionats amb el lleure, camp social i món educatiu.

Per a més informació també es pot escriure a joventut@tarragones.cat o visitar l’apartat de la web de la Generalitat que conté aquesta i altres informacions.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D