Divendres 14 de Juny de 2024

ALCALDES I ALCALDESSES DEL TARRAGONÈS ES DONEN CITA AL CONSELL COMARCAL

Es va celebrar una nova sessió del Consell d'Alcaldies amb representants dels 22 municipis de la nostra comarca. L'únic punt previst en l'ordre del dia de la sessió era la presentació del Pla Impuls Dipta.
ALCALDES I ALCALDESSES DEL TARRAGONÈS ES DONEN CITA AL CONSELL COMARCAL

Desquerra a dreta: Enric Adell, Salvador Ferré i Fran Morancho.

Tarragona, 3 de maig de 2024 - El Saló de Plens del Consell Comarcal del Tarragonès (CCT) va ser l’escenari ahir d’una nova convocatòria del Consell d’Alcaldies que l'ens supramunicipal celebra de forma periòdica durant l’any. Tots els alcaldes i alcaldesses del Tarragonès estaven citats per tal de tractar i debatre temes d’interès general per a la comarca. 

La sessió es va iniciar amb la benvinguda per part de Salvador Ferré, president del Consell Comarcal del Tarragonès. A continuació, va tenir lloc l'únic punt previst en l'ordre del dia de la sessió, la presentació als alcaldes i alcaldesses del Pla Impuls Dipta: contingut, finançament, distribució i explicació del procés negociador dels convenis de concertació amb cadascun dels ajuntaments d'aquest pla impulsat per la Diputació de Tarragona. La presentació va anar a càrrec d'Enric Adell, vicepresident de la Diputació de Tarragona i responsable de l'Àrea de Concertació i Assistència Municipal; i de Fran Morancho, diputat responsable de l'Àrea d'Hisenda i Gestió Pressupostària. Aquest pla es tracta d'un nou model de cooperació amb els ajuntaments que redueix els tràmits en un 75%. Dotat amb 147M€ per al present mandat, Impuls Dipta substitueix la majoria de convocatòries de subvencions repartides al llarg de l’any per un únic pla global que inclou el finançament i les assistències als ens locals.

Finalment, en acabar la presentació, va tenir lloc un torn obert de paraula on representants dels diferents consistoris van poder plantejar els seus dubtes o plantejar aspectes d'interès general.

 

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D