Altafulla clou les accions formatives del servei d’Acollida per a nouvinguts amb l’entrega de 81 certificats

Altafulla clou les accions formatives del servei d’Acollida per a nouvinguts amb l’entrega de 81 certificats

Fotografia de família de tots els participants a l'acte de lliurament dels certificats.

El Saló de Plens de l’Ajuntament d’Altafulla ha acollit aquest matí l’acte de lliurament dels diplomes d’accions formatives del Servei d’Acollida 2018 que té com a objectiu aportar a les persones nouvingudes a Catalunya les habilitats bàsiques de comunicació per aconseguir una major integració en la vida quotidiana de les nostres poblacions.
L’acte ha comptat amb la presència del Sr. Fèlix Alonso, alcalde d’Altafulla; del Sr. Oriol Amorós, secretari general d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya; del Sr. Daniel Cid, president del Consell Comarcal del Tarragonès; de la Sra. Anna Muntaner, en representació de l’Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (APELLC); i del Sr. Jaume Sànchez, tercer Tinent d’Alcalde i regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Altafulla.
La trobada s’ha iniciat amb les paraules de benvinguda de l’alcalde d’Altafulla, per passar posteriorment a una performance d’un grup de tres alumnes menors d’Altafulla que han mostrat en una representació guiada d’alguns aspectes que han après durant la seva formació. Els joves han estat acompanyats per Danina Martínez, una de les responsables de l’Associació Mans per l’Acció Solidària d’Altafulla.
En acabar la representació, ha estat el torn dels parlaments institucionals i de la posterior entrega de certificats. En l’acte d’avui s’han lliurat un total de 81 certificats corresponents a quatre accions formatives en el marc del servei de Primera Acollida Comarcal, sumant l’esforç de les accions formatives que ha impulsat l’Escola d’Adults d’Altafulla. Aquestes quatre accions formatives que s’han desenvolupat al municipi durant el 2018 han estat:
- El curs d’alfabetització en català Lletres per a Tothom de 120 hores de durada que pretén facilitar l’alfabetització a persones que, en origen, no
tenen domini de la lectoescriptura i, per tant, tenen dificultats per llegir i escriure, de forma especial amb els caràcters dels alfabets occidentals.
- El Mòdul C del servei de Primera Acollida de 15 hores de durada que pretén donar un coneixement de la societat catalana i els eu marc jurídic.
- Un curs d’alfabetització en català de 45 hores de durada.
- I un curs d’alfabetització en castellà de 45 hores.
Per tal de poder portar a terme totes aquestes accions, han col·laborat cinc agents: l’Ajuntament d’Altafulla qui ha posat a disposició l’Escola d’Adults Municipal i ha donat un impuls a la Xarxa Local; el Consell Comarcal del Tarragonès, que ha coordinat i impulsat el servei d’acollida comarcal a tots els municipis de la comarca; el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que han disposat de la partida pressupostària necessària; l’APELLC que hi ha posat el professorat i el suport al professorat del Curs de Lletres per a Tothom; i la Xarxa Local, que inclou la Biblioteca Municipal, la ràdio local, l’Escola d’Adults i altres entitats del municipi, que ha participat en el projecte utilitzant el català com a llengua vehicular, mostrant les activitats i serveis del municipi.
L’acte ha finalitzat amb la tradicional fotografia de família dels alumnes de les diferents formacions, així com una degustació de pastes salades i dolces que han preparat els nois i noies de l’Alberg d’Altafulla.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D