Divendres 14 de Juny de 2024

APROVAT EL NOU PLA COMARCAL DE JOVENTUT

Aquest pla és una eina de planificació adaptada a la realitat de cada municipi, de cada persona jove, i de les pròpies possibilitats; flexible a modificacions i canvis en el desplegament de les línies d’intervenció.
APROVAT EL NOU PLA COMARCAL DE JOVENTUT

Projectes que inclou el Pla Comarcal de Joventut.

El Ple del Consell Comarcal del Tarragonès va aprovar el passat mes de novembre el nou Pla Comarcal de Joventut que marcarà les línies estratègiques d’actuació que s’impulsaran des del Servei Comarcal de Joventut en els propers 4 anys (2022-2025).

Com es ve fent des de l’any 2001, moment en què es va fer el primer Pla Comarcal de Joventut, es parteix d’una visió integral de la persona jove i de la voluntat de donar suport a la diversitat del territori per impulsar polítiques de joventut de qualitat que donin una resposta coherent i realista a les necessitats tant de les persones joves com dels municipis. Tot plegat requereix d’una metodologia de treball transversal, interinstitucional i amb la participació jove.

Per això el pla recull una anàlisi tant de la realitat juvenil com de les polítiques de joventut que es fan al territori; es detecten les necessitats i els punts forts i, en base a això, s’estableixen cinc objectius estratègics a assolir per donar una resposta coherent i realista, tenint en compte els recursos existents.

Les cinc línies que marcaran els projectes i serveis que recull el pla són: treball en xarxa; recursos per a la prevenció de riscos; recursos laborals i educatius; assessorament i suport tècnic; i recursos de participació, interlocució i difusió.

Eina adaptada a cada municipi

La comarca és molt diversa i la joventut no constitueix un grup homogeni, per això, aquest Pla és una eina de planificació adaptada a la realitat de cada municipi, de cada persona jove, i de les pròpies possibilitats. És un pla flexible a modificacions i canvis en el desplegament de les línies d’intervenció per tal d’aprofitar oportunitats que sorgeixen moltes vegades fruit del treball en xarxa i d’altres de línies polítiques engegades per altres Administracions.

Des del Servei Comarcal de Joventut, sigui d’una manera o altra, amb accions o projectes, d’una manera més o menys aprofundida, s’interactua amb els 22 municipis de la comarca i es donen serveis com l’assistència de tècniques compartides, el finançament d’activitats per a joves en municipis petits, o l’assessorament específic per a joves des dels Punts d’Informació Juvenil (PIJ) per part de les Referents d’Ocupació Juvenil; així com en la gestió compartida amb l’Ajuntament de Tarragona i la Generalitat de Catalunya de l’Oficina Jove Tarragonès.

El Pla entrarà en vigor a partir del proper mes de gener i la seva validesa s’allargarà fins a finals de l’any 2025. La majoria d’ajuntaments de la comarca disposen de plans similars a nivell local, molts d’ells aprovats l’any passat (amb el suport del Servei Comarcal de Joventut) i d’altres que s’aproven aquest any.

Acord marc per als municipis

En el mateix Ple del Consell Comarcal del Tarragonès també es va aprovar l’acord marc al qual es podran acollir els municipis d’entre 500 i 5000 habitants per disposar de suport tècnic per desplegar polítiques de joventut locals, tal i com ja des de fa 17 anys han rebut municipis del Tarragonès com El Catllar, Els Pallaresos, La Secuita, La Riera de Gaià, La Nou de Gaià, Perafort, Vilallonga del Camp, Creixell o La Pobla de Mafumet.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D