BIBLIOTEQUES... ALLÀ ON VIUEN ELS CONTES. Tardor de contes a les biblioteques i punts de lectura de la comarca

Un dels programes que desenvolupa el Consell Comarcal del Tarragonès, des de fa anys, és el que apropa històries als nens i a les nenes, amb espectacles de formats ben diferents. Gràcies al patrocini de la Fundació Privada Mútua Catalana en podem donar continuïtat amb la “Tardor de Contes a les Biblioteques i Punts de lectura del Tarragonès”.

 

Aquest 2015 és l’Any de les biblioteques perquè es celebra el centenari de la creació de la Xarxa de Biblioteques de la Mancomunitat i ens hem volgut afegir als actes commemoratius dedicant el cicle a aquests equipaments, amb el títol  “Biblioteques... allà on viuen els contes”.

 

Les biblioteques i punts de lectura de la comarca fan un esforç important per tal que la població tingui accés al coneixement sigui de la manera que sigui i amb una atenció especial als infants que són els més fràgils de la societat. Apropen el coneixement a través dels llibres, però també amb xerrades, exposicions i, com en aquest cas, amb els contes. Si bé l’objectiu principal és el foment de la lectura com a eina de coneixement, també, és cert que les biblioteques sempre han tingut una funció de cohesió social fonamental en la nostra societat.

 

El cicle comença el  dimecres 14 d’octubre a la Biblioteca de Creixell i continuarà al Punt de Lectura Cal Cadernal de Salomó, a la Biblioteca Punt TIC de la Nou de Gaià, a la Biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra, a la Biblioteca Municipal de la Canonja, a l’Espai bilio-centre J. Manresa de la Riera de Gaià i a les Biblioteques Municipals de Perafort, Roda de Berà, el Catllar i Renau.

 

Aquest cicle l’hem programat amb cinc contacontes amb una àmplia experiència en explicar històries, tant a grans com a petits. En aquest cas, els contes van dirigits a nens i nenes. L’Agustí, la Rat, l’Imma, la Karme i la Munttsa també tenen una llarga trajectòria al món de les biblioteques, l’ensenyament i la gestió cultural, per tant, saben molt bé què es fa a les biblioteques i els continguts que poden agradar i enriquir als infants. Tots cinc, des de la seva perspectiva i des de la seva manera personal d’explicar, ens aproparan històries i emocions al voltant de les biblioteques. L’Agus “Cauen les lletres”, la Rat “Els llibres són els fills bonics dels arbres”, l’Imma  “L’arbre dels contes”, la Karme “Animalons de biblioteca” i la Muntsa “El dia que vaig caure dintre el cofre del tresor”.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D