BONA ACOLLIDA DEL PROJECTE COMARCAL ‘LA FURGO’

Un total de 60 famílies s’hauran beneficiat d’aquest servei iniciativa de la Unitat d’Infància i Família del Departament de Benestar Social del Consell Comarcal del Tarragonès.
BONA ACOLLIDA DEL PROJECTE COMARCAL ‘LA FURGO’

Un projecte per a adolescents entre 12 i 14 anys.

Tarragona, 26 de juliol de 2022 - Èxit i bona acollida entre mares i adolescents en el primer més de les activitats del Projecte comarcal ‘La Furgo’, per oferir temps de conciliació de qualitat dins el programa de ‘Temps per Cures’.

‘La Furgo’ es tracta d’un servei lúdic i educatiu que promou relacions i noves experiències en petit grup a adolescents de diversos municipis que no es coneixen entre sí però que viuen realitats familiars similars, amb l’objectiu prioritari d’afavorir la conciliació de les seves mares donant-los temps de qualitat per a elles i oferint lleure educatiu de qualitat als nois i noies.

Un total de 60 famílies s’hauran beneficiat d’aquest servei iniciativa de la Unitat d’Infància i Família del Departament de Benestar Social del Consell Comarcal del Tarragonès. Adolescents d’entre 12 i 14 anys dels els municipis de l’Àrea Bàsica surten a fer activitats lúdic esportives, mediambientals i de coneixement de l’entorn i del propi grup, acompanyats d’un monitor de lleure i d’un professional integrador social o educador social.

A través d’aquestes activitats setmanals, que duren tot el dia durant els mesos d’estiu, s’aprofita per fer dinàmiques de grup preventives i educatives.

Les famílies que se’n beneficien són prioritàriament 40% monoparentals, 22% en acompanyament per haver viscut situacions de violència, 38% de dones en situació d’atur, majors de 52 anys, amb càrregues familiars importants i refugiades.

Aquesta primera experiència de ‘La Furgo’, que fins al moment s’està valorant molt positivament tant per les famílies com pel Consell Comarcal i pels professionals que la condueixen, continuarà durant el mes d’agost. A més, es preveu implementar i ampliar en properes edicions gràcies al finançament per ‘Temps per Cures’ del Pla Corresponsables a través del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, junt amb altres serveis que permetin afavorir i consolidar la conciliació familiar, donant oportunitats i temps a totes les dones i prioritzant-les si estan soles o en situacions de vulnerabilitat amb fills i filles menors d’edat al seu càrrec.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D