CAMPANYA DE RECOLLIDA SELECTIVA 2020

Des del Consell Comarcal del Tarragonès, iniciem avui al perfil Facebook de la corporació la Campanya de Recollida Selectiva 2020, enfocada al reciclatge de la fracció orgànica. D’aquesta manera, es busca aconseguir una continuïtat de la recent millora obtinguda en els resultats de recollida d’escombraries.
CAMPANYA DE RECOLLIDA SELECTIVA 2020

Primera publicació de la campanya de recollida selectiva 2020.

El Consell Comarcal del Tarragonès inicia avui la campanya de recollida selectiva 2020 enfocada a la fracció orgànica. Cada setmana durem a terme una publicació al perfil Facebook del Consell (@ConsellComarcalDelTarragones) on compartirem curiositats i recomanacions per tal de millorar tots plegats la gestió dels nostres residus i així reduir el seu impacte en el medi ambient.

Inicialment, parlarem dels aspectes generals del reciclatge i descobrirem, entre altres coses, com podem reduir els nostres residus diaris. Seguidament, ens enfocarem en l’aprenentatge de la gestió de la fracció orgànica i veurem com ho hem de fer per separar de forma correcta l’orgànic per dipositar-lo al contenidor marró o compostadors.

A més, pròximament rebreu des del vostre Ajuntament l’obsequi promocional de la campanya: un imant per a la nevera en forma de bloc de notes on podreu consultar què es pot dipositar i què no al contenidor marró.

Així, contribuïm a la conservació del nostre entorn i cuidem de la nostra salut.

Augment de la matèria orgànica separada

El Consell Comarcal del Tarragonès ha multiplicat per 6 la quantitat de matèria orgànica separada. Des de que als mesos de maig i juny s’instal·lessin els nous contenidors als diferents municipis de la comarca, fruit de l’entrada en vigor del nou contracte de recollida selectiva, els resultats obtinguts fins al moment són molt positius.

Així doncs, al mes d’abril es van recollir i separar 43.620 kg de matèria orgànica entre els diferents municipis de la comarca en què el Consell Comarcal del Tarragonès presta el seu servei en aquest àmbit. La xifra es va veure significativament augmentada durant els mesos de juny i juliol. Ha estat però la xifra obtinguda durant el mes d’agost la més significativa. Durant aquest mes es van recollir 286.320 kg, la qual cosa suposa un increment  de 6,5 vegades les quantitats recollides a l’abril (un 556,40% d’increment).

És necessari doncs agrair l’esforç de tots aquells ciutadans i ciutadanes que estan dedicant petits racons de les seves llars a separar els residus orgànics i a minimitzar el seu impacte mediambiental. Alhora, aquestes xifres positives han de servir també  per animar a totes aquelles persones què encara no s’han iniciat en l’àmbit del reciclatge a que ho facin també pel benefici de tots i totes.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D