Cloenda del programa Lletres per a Tothom a El Morell

Cloenda del programa Lletres per a Tothom a El Morell

Imatge de família dels participants en l'edició de 2018 a El Morell.

El Casal per a la Gent Gran de El Morell ha acollit avui l'acte de cloenda del programa Lletres per a Tothom en aquest municipi.

Antonio López, vicepresident del Consell Comarcal del Tarragonès, ha participat en aquesta cloenda acompanyat del regidor de Governació, Comunicació, Hisenda i Protecció de El Morell, Eloi Calbet; i de la professora de l'APELLC, Aina Nieto.

En aquesta trobada s'han lliurat un total de 21 certificats a alumnes i participants de diverses nacionalitats.

L’objectiu bàsic del programa Lletres per a Tothom és facilitar l’alfabetització a persones que, en origen, no tenen domini de la lectoescriptura.

L’any 2018 es van portar a terme quatre cursos als municipis de El Morell, Salomó, La Riera de Gaià, i Altafulla. Cada curs o edició de Lletres per a Tothom ha tingut una durada de 120 hores. Com a objectiu innovador per a l'any 2018-2019 es van implementar 30 hores de pràctiques amb la implicació de la xarxa de voluntaris del municipi  per promoure el coneixement vivencial dels recursos normalitzats, serveis i entitats del municipi i fomentar la relació entre els veïns i veïnes.

Una vegada finalitzats aquests cursos, en els quatre municipis s'ha creat un Grup de Voluntaris per dinamitzar grups de conversa en català, on hi participaran els alumnes amb l'objectiu de continuar parlant i practicant aquesta llengua. Aquests voluntaris reben el suport de l'ACAL i l'APELLC que els ha impartit la corresponent formació necessària.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D