Divendres 14 de Juny de 2024

COMENÇA EL CURS D’AGRICULTURA REGENERATIVA PER A JOVES

Un any més, des del Servei Comarcal de Joventut del Tarragonès es participa del programa del Consell Comarcal del Baix Camp “Joves amb Talent”
COMENÇA EL CURS D’AGRICULTURA REGENERATIVA PER A JOVES

Imatge d'un moment de la sessió.

Divendres 04 de març va començar la 5a edició del programa amb una formació sobre agricultura regenerativa a Les Borges del Camp, concretament en unes finques del Banc de Terres del Baix Camp. En aquesta primera sessió hi van assistir 28 persones de diferents comarques que col·laboren amb el projecte; 2 de la Conca, 3 del Tarragonès, 2 del Priorat, 2 de l’Alt Camp, 1 del Baix Penedès i 18 del Baix Camp.

La jornada formativa va anar a càrrec de Manel Badia, expert en Keyline i maneig holístic i es va dividir en dues parts: la teòrica i la pràctica. Durant el matí es van explicar els aspectes a tenir en compte a l’hora de dissenyar la finca com la planificació, la regeneració i la producció i es van introduir conceptes relacionats amb el maneig holístic i la permacultura en funció dels cicles de l’aigua, els nutrients, l’energia i la dinàmica de les comunitats. I és que, el disseny de la finca és important que estigui pensat d’una forma realista, respectuosa amb el medi ambient i econòmicament rendible. A la tarda, en la part pràctica, es va centrar a explicar i dur a terme els mètodes per calcular les corbes de nivell, el marcatge i la presa de decisions a l’hora de dissenyar una finca en funció de la distribució de l’aigua.

Aquesta sessió va ser la primera d’un total de dotze que s’aniran realitzant a diferents pobles fins al mes d’octubre. Es pot consultar la programació en aquest enllaç.

Cal destacar que Joves amb Talent està impulsat pel Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Baix Camp, l’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local del Baix Camp i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, i compta amb la col·laboració del Consell Comarcal de l’Alt Camp, el Consell Comarcal del Baix Penedès, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, el Consell Comarcal del Priorat i el Consell Comarcal del Tarragonès que conjuntament financen la formació de les persones joves participants.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D