CONCEDIDES 6.965 BEQUES MENJADOR EN PRIMERA CONVOCATÒRIA

Els expedients aprovats fins ara suposen un import de gairebé 7 milions euros. Resta pendent encara saber les xifres corresponents a la segona convocatòria que es va iniciar el 4 de setembre.
CONCEDIDES 6.965 BEQUES MENJADOR EN PRIMERA CONVOCATÒRIA

Imatge d'un dels menjadors escolars gestionats pel Consell Comarcal del Tarragonès.

Tarragona, 5 de setembre de 2023 - Després que el passat 2 de juny finalitzés el període de presentació de les sol·licituds en primera convocatòria als Ajuts Individuals de Menjador (AIM) per al curs 2023-2024, de les 9.086 peticions presentades, fins al moment s’ha aprovat la resolució favorable de 6.965 beques. Els expedients aprovats fins ara suposen un import de 6.974.000 euros.

Cal destacar l’augment significatiu de les sol·licituds respecte a anys anteriors. Per a Jordi Collado, president de la Comissió d’Ensenyament, Joventut i Esports del Consell Comarcal del Tarragonès, aquest increment “demostra la necessitat d'aquest tipus de polítiques públiques que transfereixen recursos a les famílies més vulnerables i que asseguren una alimentació saludable i equilibrada a quasi 7.000 infants de la comarca. Quan als serveis socials creixen les demandes d'ajudes d'urgència, les beques menjador consoliden estructures de protecció a famílies”. 

Resta pendent en aquest moment la resolució de la convocatòria de setembre per als alumnes de nova matrícula, nouvinguts o trasllats de centres. Aquesta segona convocatòria es va obrir el 4 de setembre i està previst que finalitzi el dia 15 d’aquest mateix mes. També durant aquest període de temps, s’ha requerit oficialment als usuaris que en primera convocatòria els hi faltava alguna documentació que l’aportin degudament justificada. Es tracta en aquest cas de 704 expedients pendents de resoldre.

Bon funcionament de la cita prèvia

El Departament d’Ensenyament del Consell Comarcal del Tarragonès ha seguit apostant, amb l’obertura de la primera convocatòria d’aquests ajuts, pel sistema de cita prèvia per tal de poder formalitzar aquests tràmits presencialment. El sistema de cita prèvia es va instaurar fa un parell de cursos, comptant amb una molt bona acollida per part dels usuaris i tècnics del Consell Comarcal del Tarragonès. Cal recordar que en aquesta primera convocatòria, les sol·licituds es podien presentar de tres maneres: via telemàtica, a l’escola o a les dependències del Consell Comarcal del Tarragonès.

A més, amb la finalitat d’agilitzar els tràmits, el Departament d’Ensenyament del Consell ha establert enguany un únic model per tramitar les sol·licituds d’AIM: el model ordinari. Desapareix doncs d’aquesta manera el model abreujat que sí s’havia utilitzat en anteriors convocatòries.

En aquest sentit, Collado ha volgut posar en valor la tasca desenvolupada per l'equip del Consell Comarcal del Tarragonès per tenir a punt tota la feina, tant en l'atenció personalitzada a les famílies com en la tramitació de la documentació. “El Departament d’Ensenyament del nostre Consell ha treballat amb molta intensitat i eficàcia per atendre totes les peticions rebudes. Haver gestionat més de 9.000 sol·licituds en dos mesos suposa un volum de feina considerable que dona bona mostra de l’excel·lent tasca desenvolupada pels nostres professionals”.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D