Divendres 31 de Maig de 2024

CONCEDIDES 7.310 BEQUES D’AJUTS INDIVIDUALS DE MENJADOR PER A AQUEST CURS

Les xifres suposen un increment de 327 beques respecte el curs anterior, amb un import total dels ajuts de més de 6 milions d’euros.
CONCEDIDES 7.310 BEQUES D’AJUTS INDIVIDUALS DE MENJADOR PER A AQUEST CURS

Imatges del menjador de l'Escola Torreforta.

Tarragona, 24 de gener de 2023 - Després de finalitzar el termini de presentació de sol·licituds als junts individuals de menjador per al curs 2022-2023, en les dues convocatòries obertes, el Consell Comarcal del Tarragonès ha resolt satisfactòriament un total de 7.310 ajuts per a aquest curs. Aquesta xifra representa un import total de 6.175.000 euros. Cal destacar que les xifres han suposat un lleuger increment respecte el curs passat, quan es van concedir 327 ajuts menys (6.983), la qual cosa va suposar també un import total inferior, en aquest cas de 5.649.109,84 euros.

Les beques concedides han estat del 70 i del 100% de l’import total de la despesa de menjador per alumne, seguint la línia iniciada en la convocatòria del curs passat.

És necessari destacar també que en les dues convocatòries d’enguany, i com a conseqüència de la crisi social i humanitària arran de la Guerra d’Ucraïna, s’han concedit a més un total de 267 ajuts a alumnes ucraïnesos de famílies desplaçades. Aquests ajuts suposen un import total de 310.000 euros.

Bona acollida de l’opció telemàtica

La documentació que calia aportar per optar als AIM per al curs 2022-2023 es podia presentar mitjançant tres canals: al propi centre educatiu, a les oficines del Consell Comarcal del Tarragonès demanant cita prèvia, o bé de forma telemàtica. Algunes famílies han optat per acollir-se a aquesta última opció que permet que el tràmit sigui encara més àgil, evitant esperes innecessàries. Els usuaris han vist que mitjançant aquest tràmit telemàtic es pot estalviar temps i desplaçaments, fent molt més ràpides les seves gestions. Des del Departament d’Ensenyament del Consell Comarcal del Tarragonès es valora molt positivament les sol·licituds que han entrat per via telemàtica. Tot i que és una xifra de moment simbòlica en referència al total de sol·licituds rebudes sumant els tres canals per fer-ho, es preveu que aquesta pugui incrementar de cara a futures convocatòries. El Consell Comarcal del Tarragonès seguirà treballant en aquesta línia, potenciant-la per tal de facilitar a la ciutadania aquesta opció. A més, l’ens supramunicipal treballa en aquests moments per donar resposta a les opcions de millora i a les petites incidències en el funcionament de la tramitació per tal que estiguin resoltes de cara a l’obertura de nous terminis.

També, a fi efecte d’agilitzar els tràmits, el Departament d’Ensenyament del Consell Comarcal del Tarragonès ha seguit apostant pel sistema de cita prèvia per tal de poder formalitzar aquests tràmits presencialment. El sistema de cita prèvia es va instaurar per primer cop arran de la convocatòria del curs passat, comptant amb una molt bona acollida per part dels usuaris i tècnics del Consell Comarcal del Tarragonès.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D