CONSELL COMARCAL I FUNDACIÓ PRIVADA MÚTUA CATALANA RENOVEN EL CONVENI DE COL·LABORACIÓ

CONSELL COMARCAL I FUNDACIÓ PRIVADA MÚTUA CATALANA RENOVEN EL CONVENI DE COL·LABORACIÓ

D'esquerra a dreta: Jornet, Cid i Pujol durant l'acte de signatura del conveni.

El Consell Comarcal del Tarragonès i la Fundació Privada Mútua Catalana (FPMC) han renovat el conveni de col·laboració per promoure la lectura entre els infants. Pere Jornet, president de la FPMC, i Daniel Cid, president del Consell Comarcal del Tarragonès, han signat el conveni amb la presència també d'Antoni Pujol, patró de la Fundació.

El Departament de Cultura del Consell Comarcal del Tarragonès dóna servei als municipis amb el desenvolupament de programes com els cicles de contes per a infants a les biblioteques i punts de lectura. Se'n fan dos anuals els quals compten amb el suport econòmic de la Fundació Privada Mútua Catalana, que aquest 2019 ha renovat el conveni de col·laboració amb l’objectiu de promoure la lectura entre els més menuts.

En aquests moments, s'està desenvolupant el cicle de primavera amb la participació dels municipis de Torredembarra, Constantí, Roda de Berà, Creixell, La Riera de Gaià, Perafort, La Canonja, La Nou de Gaià, Salomó, Els Pallaresos, Vilallonga del Camp i Altafulla.

Afegint-se als actes que s’organitzen per commemorar els 50 anys de la Guerra Civil a Tarragona, aquest cicle està dedicat a la cultura de la Pau, amb l’objectiu de posar en valor la cooperació, l’amistat, la comprensió…

El cicle el fan tres contacontes amb una àmplia experiència en explicar històries, tant a grans com a petits: Eugènia González, Muntsa Plana i Imma Pujol. Les tres també tenen una llarga trajectòria al món de les biblioteques, l’ensenyament i les arts escèniques i saben molt bé què es fa en aquests espais i els continguts que poden agradar i enriquir als infants.

Des de la seva perspectiva i la seva manera personal d’explicar contes, apropen històries i emocions sorgides del diàleg i el respecte. L’Eugènia protagonitza el conte 'La capsa de petons', la Muntsa, el titulat 'No puc deixar de preguntar-me: Per què?' i l’Imma, 'Contes per viure en pau'.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D