EL CONSELL AJUDA ALS AJUNTAMENTS DE LA COMARCA A MILLORAR ELS SEUS ÍTEMS DE TRANSPARÈNCIA

Ha dut a terme un taller d’impuls dels portals de transparència obert a tots els ajuntaments, amb el suport de l’Administració Oberta de Catalunya i la Diputació de Tarragona.
EL CONSELL AJUDA ALS AJUNTAMENTS DE LA COMARCA  A MILLORAR ELS SEUS ÍTEMS DE TRANSPARÈNCIA

El Consell Comarcal del Tarragonès ha augment el nivell de transparència respecte a l’any passat, arribant fins al 76,19%.

El Consell Comarcal del Tarragonès ha augment el nivell de transparència respecte a l’any passat, arribant fins al 76,19% de compliment dels ítems, una millora considerable de 33,33 punts.

Aquest darrer any, el Consell ha invertit esforços en matèria de transparència i comunicació i en posar a l’abast dels habitants de la comarca la màxima informació sobre l’activitat institucional. Des del Departament de Secretaria de la corporació es treballa amb la voluntat d’ajudar al ajuntaments de la comarca en el desenvolupament de l’administració electrònica i el compliment de la legislació en aquesta matèria, així com en transparència i bon govern.

En aquest sentit, l’any passat es va crear un taller d’impuls dels portals de transparència obert a tots els ajuntaments, amb el suport de l’Administració Oberta de Catalunya i la Diputació de Tarragona. Durant l’any 2020 es van adherir 5 municipis: el Catllar, la Pobla de Mafumet, la Riera de Gaià, Salomó i Torredembarra. En els mesos que portem d’aquest 2021 s’han adherit també Altafulla, el Morell, els Pallaresos, la Nou de Gaià, Perafort, Roda de Berà, Vespella de Gaià i Vilallonga del Camp.

Gairebé tots han registrat un augment en el compliment dels ítems de transparència. Els més destacats, i que ja han realitzat les 3 sessions d’aquest taller, són el Catllar, que ha millorat en 31,43 punts arribant fins als 66,18%; la Pobla de Mafumet, que ha millorat en 30,61 punts fins als 69,34%; la Riera de Gaià, que ha millorat en 42,80 punts fins als 72,59%; la Nou de Gaià, que ha millorat amb 16,06 punts fins als 66,42%; i Vilallonga del Camp que, a falta d’una sessió, ha millorat 29,86 punts arribant fins als 60,74% de compliment dels ítems respecte a l’inici del taller.

Durant aquests tallers també hem detectat que el principal impediment dels ajuntaments del Tarragonès a l’hora de publicar informació als seus portals de transparència és la falta de recursos humans. Per aquest motiu, el ritme d’aquest taller s’ha adaptat als recursos humans i a la realitat de cada ajuntament. Alguns tallers no han seguit el mateix ritme evolutiu però s’està treballant per reprendre’ls i seguir amb la mateixa dinàmica. Des del Consell Comarcal del Tarragonès es tenen en compte aquests aspectes per tal de valorar el temps que necessita cada ajuntament per realitzar les tasques encomanades en cada sessió.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D