Dimecres 24 de Abril de 2024

EL CONSELL ASSESSORA PER L'AUTOCONSUM COL·LECTIU D'ENERGIA SOLAR FOTOVOLTAICA A SALOMÓ

Aquesta iniciativa contribuirà d’una banda a la reducció de les emissions de CO₂ i d’altra a reduir els costos econòmics.
EL CONSELL ASSESSORA PER L'AUTOCONSUM COL·LECTIU D'ENERGIA SOLAR FOTOVOLTAICA A SALOMÓ

Imatge d'unes plaques solars.

Tarragona, 20 de març de 2024 - El Consell Comarcal del Tarragonès, a través de l’Oficina de Transició Energètica (OCITE), ha col·laborat activament amb l’Ajuntament de Salomó per establir els coeficients de repartiment de l’energia generada per la instal·lació solar fotovoltaica actualment en funcionament a l’escola Josep Nin. Aquesta iniciativa té com a objectiu fomentar l’autoconsum col·lectiu i optimitzar l’aprofitament dels excedents energètics.

L’OCITE ha realitzat una anàlisi de la instal·lació solar fotovoltaica existent. S’han considerat factors com la capacitat de generació, la demanda energètica de l’escola i els excedents produïts, determinant els coeficients de repartiment que permetran distribuir l’energia generada entre diferents usuaris. Això inclou l’energia autoconsumida a l’escola i els excedents que es destinaran al funcionament de la bomba del pou d’aigua.

L’autoconsum col·lectiu no només redueix la dependència de fonts d’energia convencionals, sinó que també promou la sostenibilitat. Aquesta iniciativa contribuirà d’una banda a la reducció de les emissions de CO₂ i d’altra a reduir els costos econòmics de l’Ajuntament. L’autoconsum col·lectiu permetrà utilitzar els excedents d’energia generats per la instal·lació solar fotovoltaica per alimentar la bomba del pou, evitant així despeses addicionals en energia elèctrica.

L’OCITE és a disposició dels municipis del Tarragonès que han signat conveni amb el Consell. Per això si teniu algun projecte, iniciativa o consulta podeu contactar amb l'Oficina de Transició Energètica del Consell Comarcal del Tarragonès, al correu ocite@tarragones.cat

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D