EL CONSELL COMARCAL ACULL UNA FASE PARTICIPATIVA PRÈVIA AL 8È CONGRÉS NACIONAL DE LA GENT GRAN 2019

EL CONSELL COMARCAL ACULL UNA FASE PARTICIPATIVA PRÈVIA AL 8È CONGRÉS NACIONAL DE LA GENT GRAN 2019

L’acte precongresual, que es va celebrar al Saló de Plens del Consell Comarcal del Tarragonès.

El passat dimarts 28 de maig va tenir lloc una de les tres fases que emmarquen el 8è Congrés Nacional de la Gent Gran 2019. Es tracta de l’acte precongresual, que es va celebrar al Saló de Plens del Consell Comarcal del Tarragonès. Aquesta sessió va esdevenir una fase participativa per recollir les aportacions de les persones grans d’arreu del territori. La jornada es va centrar en aspectes com la presentació del Consell de la Gent Gran de Catalunya; la presentació del 8è Congrés; l’anàlisi de les dues ponències que en formaran part, així com els qüestionaris del mateix; el nomenament dels delegats i delegades d’aquest Congrés, i el torn obert de paraules.

A aquesta primera fase, la seguirà la celebració pròpiament del 8è Congrés Nacional de la Gent Gran que tindrà lloc al Món Sant Benet (St. Fruitós del Bages) el dia 25 d’octubre de 2019. En aquest Congrés es duran a terme ponències, es recolliran les conclusions finals i s’elaborarà el corresponent manifest.

El Congrés Nacional de la Gent Gran té la finalitat d’arribar a amplis consensos en referència als temes que afecten, més concretament, a les persones. Aplega representants de les persones grans de Catalunya i d'associacions, i persones expertes i professionals que durant diverses jornades de treball reflexionen sobre la realitat que viu la gent gran i tracten els principals temes que els afecten.

El Congrés es convocada cada quatre anys des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i des del Consell de la Gent Gran de Catalunya.

La importància d’aquest radica en el fet que serveix per obrir el debat social i perfilar la línia de treball que cal seguir per donar resposta a les necessitats d'avui i de demà de la gent gran. Les ponències, les conclusions i el manifest de cada Congrés serveixen per marcar l'agenda política en matèria de gent gran durant els quatre anys que passen fins a la celebració del següent Congrés.

La fase postcongressual

Un cop celebrat el Congrés, restarà només la fase de difusió i seguiment per donar compliment als acords, les conclusions i el Manifest del 8è Congrés Nacional de la Gent Gran.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D