El Consell Comarcal al Festival de Creació Audiovidual de Tarragona

Després de deu anys consecutius de participació del Consell Comarcal del Tarragonès en el Festival de Creació Audiovidual de Tarragona donant suport al projecte pedagògic Mira’m, i una pausa de dos anys, enguany tornem amb moltes ganes. El festival actual destaca pel cicle de pel·lícules la temàtica de les quals gira al voltant de la caiguda del mur de Berlín anomenat Off the Wall (projectat a diversos països europeus).

 

El Mira’m té cabuda dintre del REC com un projecte adreçat a l’alumnat de batxiller que pretén fer arribar al nostre jovent un cinema no comercial acompanyat de reflexions vers temàtiques diverses. Enguany la celebració s’ha fet a la seu de Caixa Forum de Tarragona.

 

En la jornada d’enguany, després de la visualització de la pel·lícula “No one’s child” , el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Frederic Adan, ha saludat els alumnes presents i els ha convidat a participar en el diàleg amb el Sr. Vladan Petkovic (Periodista cultural, crític cinematogràfic, i assessor de diversos festivals als Balcans), el qual és el responsable de comunicació del projecte europeu "Off the Wall" del que forma part "No one's child".  (veure fotografies)

 

És bo destacar que aquesta ha estat una oportunitat única perquè l’alumnat assistent ha pogut conèixer el conflicte a l’antiga Iugoslàvia a través d’algú que la va viure en primera persona en plena adolescència, com és el Sr. Petkovic, la qual cosa a despertat molt el seu interès.

 

Els temes que s’han tractat a partir de la seva visualització del film i el posterior debat són: la formació del Jo; el paper de l’amistat en el desenvolupament personal; l’educació i la integració a la societat i el context propi; l’antiga Iugoslàvia i la seva fragmentació.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D