Divendres 31 de Maig de 2024

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS AUGMENTA SIGNIFICATIVAMENT EL NOMBRE DE VETLLADORS ALS MENJADORS ESCOLARS PER AL CURS 2020-2021

S’ha passat de 40 vetlladors el curs passat a 53 per a aquest. L’increment suposa que es destinin a aquest servei gairebé 285.000 euros en més d’una quarantena de centres de la nostra comarca.
EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS AUGMENTA SIGNIFICATIVAMENT EL NOMBRE DE VETLLADORS ALS MENJADORS ESCOLARS PER AL CURS 2020-2021

S’haurà donat resposta a les necessitats de 264 alumnes en més d’una quarentena de centres.

L’escola ordinària ha fet un important esforç per caminar cap a una escola cada cop més inclusiva, atenent i contemplant les necessitats educatives especials d’una part del seu alumnat. A aquest esforç s’hi ha sumat també la implicació que ha manifestat sempre el Consell Comarcal del Tarragonès en aquest àmbit. Mostra d’aquest compromís és el fet que per al curs 2020-2021 la corporació supramunicipal ha incrementat la partida destinada al servei de vetlladors als menjadors escolars fins als 285.000 euros. D’aquesta manera doncs, dels 40 vetlladors que es van destinar el curs 2019-2020 s’ha passat enguany a un total de 53 repartits en diversos centres del Tarragonès. Així, durant el curs 2020-2021 s’haurà donat resposta a les necessitats de 264 alumnes en més d’una quarantena de centres de la nostra comarca.

Cal destacar que alguns dels centres han obtingut la incorporació d’aquest servei per primera vegada amb l’assignació d’un vetllador, però la majoria dels centres experimenten un increment en el servei passant d’un a dos vetlladors.

Aquesta proposta cobreix les necessitats educatives especials d’alumnes que fan ús del servei de menjador previ diagnòstic en cada cas concret per part de l’Equip d’Assessorament Psicopedagògic (EAP). Conscients d’aquesta realitat, el Consell Comarcal del Tarragonès, a través de l’àrea que actualment presideix el conseller Mario Téllez, va proposar de nou al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya buscar els mitjans necessaris per donar una resposta a aquesta necessitat.

Aquesta atenció per als infants amb necessitats educatives especials permet un major repartiment i descàrrega de feina dels altres monitors de menjador, que poden destinar també més temps i major atenció a la resta d’usuaris. Per altra banda, permet també una millor atenció a les diversitats, donant resposta a les singularitats de tots aquests alumnes amb un servei més específic i personalitzat.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D