Divendres 21 de Gener de 2022

El Consell Comarcal del Tarragonès celebra la "Festa dels Residus" als municipis de la comarca.

Des de que ha començat l'estiu, el Consell  Comarcal del Tarragonès ha iniciat una activitat de conscienciació mediambiental a diferents  municipis comarcals, adreçada especialment als més joves, però oberta a tothom.

 

L'activitat s'ha presentat de manera festiva i lúdica a cadascun dels municipis, i ha estat amenitzada amb musica i jocs de diferent tipus.

 

Així, mentre que a Renau, per exemple, s'ha organitzat l'activitat "Planta una Planta", que consistia en que els infants i joves del municipi barrejaven compost i terra i, en uns testos de plàstic reciclat hi plantaven alfàbrega o unes llavors de carbassó que posteriorment es convertirien en fregalls, aprofitant que s'hi havia instal·lat un "compostador" que transforma els residus orgànics i els de la poda en compostatge utilitzable com adob natural en jardineria, en altres llocs s'organitzaven jocs a la platja, o hi havia atraccions inflables, etc.

 

En qualsevol cas, totes les jornades tenen en comú que hi ha difusió d'informació mediambiental, mitjançant roll-ups i fulletons sobre el servei de deixalleries del Consell Comarcal del Tarragonès, jocs infantils amb joguines construïdes amb materials reutilitzats, o jocs de construcció d'aquestes joguines. amb diferents materials recuperats i interpretacions musicals.

 

 

En alguns pobles hi han participat monitors l'entitat Cel Rogent, que té per objectius difondre l'educació ambiental a tots els nivells, els quals explicaven la ubicació i el funcionament de les deixalleries, resolien dubtes i donaven consells als veïns del poble, al mateix temps que distribuien els díptics dissenyats per l'Agència Catalana de Residus.

 

Fins avui, aquesta activitat s'ha realitzat als municipis de Torredembarra, Roda de Berà, la Riera de Gaià, Altafulla, la Nou de Gaià, la Pobla de Montornès, Perafort, la Pobla de Mafumet, Salomó, els Pallaresos, Renau i Vespella de gaià, i properament es realitzarà a Vilallonga del Camp, el Morell, el Catllar, la Secuita i Creixell.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D