EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS CELEBRA UNA NOVA SESSIÓ DEL CONSELL D'ALCALDIES

Alcaldes dels 22 municipis del Tarragonès estaven citats per debatre i compartir aspectes rellevants per al progrés de la comarca.
EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS CELEBRA UNA NOVA SESSIÓ DEL CONSELL D'ALCALDIES

Imatge dels representants de la Generalitat i el presdent del Consell Comarcal del Tarragonès.

Tarragona, 29 de febrer de 2024 - El Saló de Plens del Consell Comarcal del Tarragonès (CCT) va ser l’escenari, el 28 de febrer, d’una nova convocatòria del Consell d’Alcaldies que l'ens supramunicipal celebra de forma periòdica durant l’any. Tots els alcaldes i alcaldesses del Tarragonès estaven citats per tal de tractar i debatre temes d’interès general per a la comarca. 

La sessió es va iniciar amb la benvinguda per part de Salvador Ferré, president del Consell Comarcal del Tarragonès. A continuació, va tenir lloc la presentació del primer punt de l’ordre amb diverses intervencions de la Delegació del Govern de la Generalitat a Tarragona. El primer en intervenir va ser precisament el propi delegat del Govern a Tarragona Àngel Xifré, qui va fer una breu intervenció posant de relleu la tasca que es duu a terme des de l'administració que representa. A continuació, va ser el torn de la directora territorial d'Interior, Eli Llombart, qui va parlar als assistents sobre la nova comissaria de Torredembarra que ha de donar cobertura directa als municipis del Baix Gaià. En acabar, va prendre la paraula la directora territorial i gerent de la regió Sanitària del Camp de Tarragona, Imma Grau, per exposar les obres d'ampliació de l'hospital Joan XXIII durant el 2024 i altres inversions previstes en matèria d'Atenció Primària al Tarragonès. El primer punt de l'ordre del dia va finalitzar amb la intervenció del director territorial d'Administració Local, Àngel Cortadelles, qui va fer referència a diversos aspectes sobre subvencions, funcionaris habilitats nacionals per acabar posant especial incís en l'estatut dels municipis rurals.

A continuació, es va donar inici al segon punt de l'ordre del dia, en aquest cas conduit per la presidenta del Consell Esportiu del Tarragonès, Estefania Serrano, qui va fer un ampli repàs sobre el funcionament, les àrees d'actuació i les diferents tipologies d'activitats i actes que organitzen d ela mà de diferents municipis de la comarca. En aquest sentit, Serrano va voler llençar una crida a tots els alcaldes per tal que, en cas de voler impulsar campus esportius, competicions, serveis de monitoratge, activitats per a persones amb discapacitat, etc., tinguin en compte que es poden dirigir al Consell Esportiu per tal que els assessorin i ajudin en la definició, plantejament i posada en marxa d'aquestes activitat.

Per acabar, va ser el torn del tercer punt de l'ordre del dia, en aquest cas centrat en la Cambra de Comerç de Tarragona. Per desenvolupar-lo, es va comptar amb la presència de la presidenta de la Cambra de Tarragona, Laura Roigé; del director de Projectes i Competitivitat, Jordi Cáceres; i del director de Formació, Josep Oriol Fernàndez.

Tots ells van anar exposant els diferents serveis que ofereix la Cambra als municipis on en destaquen, entre altres, les missions comercials, la dinamització dels polígons, l'assessorament energètic i digital, els programes de desenvolupament comercial i les campanyes, així com les diferents propostes formatives. En referència a aquest últim punt, es va fer especial incís en el programa PIC de Garantia Juvenil per a joves entre 16 i 29 anys que no estan estudiant ni treballant; el programa adreçat a persones entre 45 i 60 anys que no estiguin treballant; així com la formació a mida i els programes d’emprenedoria dirigits a persones que volen emprendre un negoci.

Finalment va tenir lloc el torn obert de paraula sobre diferents aspectes d’interès general.

  • Compartir a
arxivat sota:
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D