EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS CELEBRARÀ UN ACTE INSTITUCIONAL EN MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES

Serà el proper 27 de novembre, a les 11 hores, i de forma telemàtica. A més, de forma paral·lela s'han programat també diverses accions formatives i el Projecte de Marxes Exploratòries Comarcal.
EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS CELEBRARÀ UN ACTE INSTITUCIONAL EN MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES

Imatge d'arxiu de l'acte celebrat al 2019.

En motiu del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones, el Consell Comarcal del Tarragonès s’implica un any més per sensibilitzar i explicitar el seu rebuig a la violència masclista. Per aquest motiu, el proper 27 de novembre, a les 11 hores i de forma telemàtica, se celebrarà l’Acte Institucional.

Aquest any 2020 ha estat marcat per un context excepcional de pandèmia mundial que, malauradament, encara estem vivint. Per aquest motiu, El departament de Benestar Social del Consell Comarcal del Tarragonès ha organitzat una xerrada online anomenada “El context de pandèmia en clau de gènere: Visibilitzant violències masclistes i  desigualtats en les pràctiques quotidianes”, a càrrec de Mercè Martíamb la intenció de reflexionar sobre el fet de com una crisi així té moltes implicacions relacionades amb les diferències de gènere, tant en l’àmbit familiar, laboral, violències de gènere, repartiment de tasques de cura, etc. És evident que els efectes de la crisi no es reparteixen per igual entre les classes socials, famílies i persones, tendint-se a reforçar les desigualtats existents abans de la crisi.

L'acte comptarà amb la participació de Joan Martí Pla, president del Consell; i Daniel Cid, conseller de l'Àrea de Benestar Social de la corporació.

A la cloenda de l’acte, es durà a terme la lectura del Manifest Institucional a càrrec de la consellera de la dona del Consell Comarcal del Tarragonès, Marisa Méndez de Vigo, manifest al qual la corporació s´hi ha adherit. El podeu consultar en aquest enllaç.

Altres accions programades

Durant els mesos d'octubre i novembre de 2020 ha tingut lloc la formació online en "La Perspectiva de Gènere i l'atenció a les violències masclistes des dels serveis socials", de 10 hores de durada i amb la participació de més de 24 professionals.

Durant els mesos de novembre i desembre s'ha impulsat el Projecte de Marxes Exploratòries Comarcal des de la perspectiva de gènere, les quals es realitzaran a 5 municipis del Tarragonès. En properes publicacions es donarà a conèixer més detalls d'aquest projecte.

Per últim, esmentar que tindrà lloc la sessió formativa sobre pautes d'actuació per prevenir i actuar davant les violències sexuals en entorns d'oci i la presentació del Protocol de Seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci del Departament d'Interior, adreçada al personal de seguretat pública comarcal.

Podeu consultar aquestes accions en el díptic que trobareu a través d'aquest enllaç.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D